Apple'ın yatırımcısı Warren Buffet hala kapaklı telefon kullanmaya devam ediyor

Apple'ın yatırımcısı Warren Buffet hala kapaklı telefon kullanmaya devam ediyor

Son zamanlarda iPhone satışlarındaki düşüşle gündeme gelen Apple, 25 Mart'taki Özel Etkinliği'nde Apple TV+ ve News+ gibi yeni ürünleri tanıtmasının ardından hisselerinde yüzde 2.2 düşüş gözlemlendi. Görünen o ki Apple geçmişe oranla zor bir dönem yaşıyor ancak şirketin yatırımcıları arasında yer alan Berkshire Hathaway CEO'su  Warren Buffett endişelencek bir şey olmadığını ifade diyor.

Buffett pazartesi günü yaptığı açıklamada bir şirketi yakından takip ederseniz asla ona sahip olamayacağınızı söyledi. Bu nedenle Apple'ı uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendiren Buffett Apple hakkında şöyle konuştu:

"Eğer şehirdeki en iyi otomobil bayiliğine sahip olsaydınız, en iyi markaya, her gün bayiye uğrayıp 'Bugün kaç kişi geldi?' demezdiniz. Yılda 365 gün olduğunu bilerek satın alıyorsunuz ve 20 yıl boyunca ona sahip olacaksınız, bu da 7.300 gün yapar ve işler günden güne ve yıldan yıla farklı olacak."

Buffet'ın kurucu olduğu Berkshire Hathaway, Apple'ın yüzde 4.5 hissesine sahip ancak Buffett şirketin en önemli ürünü iPhone'u kullanmamasıyla nam salmış durumda. Samsung marka eski bir kapaklı telefon kullanan Buffett, geçtiğimiz yıl bir televizyon programında telefonunu merak edenlere göstermişti.

Her yıl Tim Cook'un kendisine yılbaşı kartı göndererek, "Sana bu yıl iPhone satacağım" yazdığını söyleyen Buffett, aslında akıllı telefon pazarının henüz doygunlaşmadığının ayaklı bir kanıtı. Hatta Buffett, iPhone'u kendisinin satın almasıyla ürünün her yerde olacağını söylüyor. Aynı şekilde iPhone'u alacak olan son kişi olduğunu da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.