Sony bugüne kadar 4,2 milyon PlayStation VR sattığını duyurdu

Sony bugüne kadar 4,2 milyon PlayStation VR sattığını duyurdu

2017 yılının Şubat ayında Sony'nin 4 ayda 915 bin PlayStation VR satmayı başardığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise PlayStation VR modelinin satış başarısı ile ilgili bir açıklama paylaşan Sony, PlayStation 4 ile kullanılabilen PlayStation VR'ın bugüne kadar 4,2 milyon adet sattığını duyurdu.

Resmi blogu üzerinden PlayStation VR ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Sony, PlayStation VR'ın gösterdiği bu başarı için tüm fanlarına teşekkür de etti. HTC Vive ve Oculus Rift gibi rakiplerine oranla daha uygun fiyatlı olması sayesinde ön plana çıkan PlayStation VR, şu an için premium sanal gerçeklik gözlüğü pazarının lideri oldu gibi görünüyor.

HTC ve Oculus sanal gerçeklik gözlüklerinin satışları ile ilgili bilgiler paylaşmasa da, IDC'nin konu ile ilgili çeşitli raporlar paylaştığını da hatırlatalım. IDC'nin paylaştığı bilgilere göre 2018 yılının son çeyreğinde 463 bin ünite PlayStation VR satılırken, 300 bin Oculus Rift ve 230 bin HTC Vive satıldı.

Tabii ki PlayStation VR'ın kullanılmak için Oculus Rift ve HTC Vive gibi oldukça pahalı bir oyuncu bilgisayarına gerek duymadığını da hatırlatalım. PlayStation VR'ı kullanmak için oyuncu bilgisayarlarından çok daha uygun fiyatlı olan PlayStation 4 modeline sahip olmanız yeterli.

Sony'nin paylaştığı bilgilere göre PlayStation VR için yeni oyunlar da gelecek. Dün gerçekleşen etkinlikte açıklamalarda bulunan Sony, PlayStation VR için yıl sonuna kadar 14 yeni oyunun satışa çıkacağını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.