Sony, 4 ayda 915 bin PlayStation VR satmayı başardı

Sony, 4 ayda 915 bin PlayStation VR satmayı başardı

Geleceğin en önemli teknolojilerinden sanal gerçekliğin en büyük oyuncularından olan Sony, 4 ay içerisinde 915 bin ünite PlayStation VR sattığını açıkladı. Sony'nin İnteraktif Eğlence bölümünün başında bulunan Andrew House tarafından duyurulan bu başarı, PlayStation VR'ın tanıtıldığı Ekim ile Şubat aylarını kapsıyor.

1 milyon satış başarısına Nisan ayında ulaşmayı hedefleyen Sony, PlayStation VR'ın satışlarından oldukça memnun. Hem kullanımının daha basit olması, hem fiyatının rakiplerine oranla daha uygun olması, hem de PlayStation markasının desteğiyle bu başarıyı yakalayan PlayStation VR, rakiplerine fark atmayı da başarmış.

Araştırma şirketi olan SuperData Research'ün verilerine göre PlayStation VR'ın en büyük rakiplerinden olan HTC Vive, 420 bin adet satarken, bir diğer rakip olan Facebook’un Oculus Rift'i 243 bin adet satmayı başardı. Tabii ki PlayStation VR'ın bu başarısının ardında ciddi bir oyun desteği olduğunu da belirtelim.

HTC Vive ve Oculus Rift için sanal gerçeklik düşünülerek tasarlanmış daha basit oyunlar çıkarken, PlayStation VR için AAA diye tabir edilen büyük bütçeli oyunlar çıkabiliyor. Bunun en yakın örneği ise kısa zaman içerisinde PlayStation ve PlayStation VR için piyasaya çıkan Resident Evil 7.

Yurt dışında 399 dolar fiyat etiketiyle satılan PlayStation VR, ülkemizde ise 1699 TL fiyat etiketine sahip. Karşılaştırmak gerekirse HTC Vive ve Oculus Rift henüz ülkemizde resmi olarak satışta olmasalar da 5 bin TL'yi aşan fiyat etiketleriyle satın alınabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.