Adobe, Magento temelindeki yeni Commerce Cloud hizmetini yayına aldı

Adobe, Magento temelindeki yeni Commerce Cloud hizmetini yayına aldı

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Magento'yu satın alan Adobe, bugün Experience Cloud'un yeni üyesi Commerce Cloud'u piyasaya süreceğini duyurdu. Bu yeni Commerce Cloud hizmetinin, şirketin 1.68 milyar dolarlık Magento satın almasıyla ilişkili olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Zira Adobe Commerce Cloud, Magento platformunun, Analytics Cloud, Marketing Cloud ve Advertising Cloud gibi Adobe'nin diğer araçlarıyla entegre olabilen bulut tabanlı bir versiyonu olarak konumlanıyor.

Bu yeni ürünle birlikte Adobe'nin platformuna yeni özellikler eklediğini de belirtelim. Bu özellikler arasında şirketlerin e-ticaret stratejilerine göz kulak olan bir gösterge paneli ve Amazon Pazaryeri entegrasyonu yer alıyor. İlk kez bir Amazon entegrasyonu yayınlayan Adobe, bu sayede kullanıcıların Amazon'daki faaliyetlerini doğrudan Commerce Cloud arayüzü üzerinden gerçekleştirmesini sağlıyor.

Eskiden Magento'da ürün ve teknolojiden sorumlu olan şimdi ise Adobe Commerce'in Ürün ve Platformdan Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonunda bulunan  Jason Woosley Commerce Cloud hakkında şöyle konuştu:

"Adobe için bu ürün gerçekten önemli çünkü Experience'ın sunduklarının son ayağını oluşturuyor. Şirketin geçmişte ticari hizmetler sunmak üzere bir arayışta olduğu bilinen bir şey. Bu konuda bizimle anlaştıkları için çok mutluyuz."

Woosley ayrıca Commerce'in Adobe'un ticari perspektifiyle birlikte data intelligence perspektifinin de son ayağını oluşturduğunu ifade etti:

"İçeriğimize gösterdiğiniz etkileşimden aldığınız davranışsal verileri düşündüğünüzde, hepsi, müşterilerinizin markanızla nasıl etkileşime girdiğini anlamak için önemli. Ancak artık ticari bir hizmetimiz var, yani gerçekten bu verilerin arkasına dolarları ve sentleri koyabileceğiz."

Bu arada Magento kullanıcılarının bu hizmeti çalıştırmakla ilgili operasyonel faaliyetlerde zorluk çekmeyeceğini belirtelim. Adobe bu konuda kullanıcılara kolaylık sağlamak için bu yeni hizmeti esnek ve ölçeklendirilebilir şekilde kurguladı.

Bu özelliklerin yanı sıra Amazon entegrasyonuna da dikkat çeken Woosley, pazaryerlerinin ürün aramalarında başı çektiğini ifade ederek bu entegrasyonun akıllı bir hamle olduğunu ima etti. Commerce Cloud kullanıcıları envanterlerindeki hangi parçaların hangi fiyatlarla Amazon'da yer alacağını belirleyebilecek. Zira bir çok markanın sadece tanınırlık yakalayabilmek adına ürünlerini Amazon'a koymayı tercih ederken, geri kalan ürünler için müşterileri e-ticaret sitelerine yönlendirmeye çalışıyor.

Son olarak tüm kullanılan Magento eklentilerinin Adobe Commerce Cloud üzerinde de çalışacağını belirtelim. Magento ekosisteminde 300 binden fazla geliştirici ve binlerce iş ortağı bulunduğunu düşündüğümüzde Commerce Cloud'un hızlı bir başlangıç yapacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.