McDonald's teknoloji şirketi Dynamic Yield'i satın aldı

McDonald's teknoloji şirketi Dynamic Yield'i satın aldı

ABD"li hızlı tüketim restoranlar zinciri McDonald's teknoloji şirketi Dynamic Yield'i satın aldığını duyurdu. 2011'de kurulan Dynamic Yield, müşteri temas noktalarında yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor.

Müşterilerine daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak isteyen McDonald's, günün saatine, hava durumunda, mevcut restoran trafiğine ve trend menü öğelerine göre dijital menü ekranlarını daha dinamik hale getirecek. Öte yandan ürünü alan müşteriye uygun çapraz satış önerilerinde bulunacak.

Aslında McDonald's bu teknolojiyi 2018 yılından beri belirli restoranlarında deniyor. 2o19'da ABD ve sonrasında diğer ülkelere yayılacak servis deneyimi  ilk olarak araçla sipariş (Drive Thru) modelinde başlatılacak. Şirketin bu teknolojiyi sonrasında kiosklara ve mobil uygulamasına taşıması bekleniyor.

Bu arada şirketin, Dynamic Yield'i 300 milyon dolara satın aldığı konuşuluyor. Resmi kaynaklardan bir açıklama gelmese de sızan bilgi, şirketin son 20 yılda en büyük satın alma işlemini yaptığı anlamına gelebilir.

McDonalds'ın girişimi satın almasıyla birlikte gelecek yıllardaki stratejik planlarını öngörebiliyoruz. Şüphesiz şirket, yüksek hedefli dijital etkileşimleri ile yeni kişiselleştirilmiş kampanyalar başlatmanın yanı sıra, algoritmalar ve makine öğrenimi sayesinde de dinamik bir ürün ve içerik önerisine sahip olacak.

Dynamic Yield, en son Kasım 2018'de yatırım turunun D Serisi'nde Naver Corporation, Viola Growth liderliğinde toplam 38 milyon dolar kapital toplayarak, toplam yatırımını 83,3 milyon dolara çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.