Huawei CFO'su kendi şirketinin ürünlerini değil Apple ürünlerini tercih ediyor!

Huawei CFO'su kendi şirketinin ürünlerini değil Apple ürünlerini tercih ediyor!

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Huawei CFO‘su ve aynı zamanda Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı da olan Meng Wanzhou'nun ABD’nin İran‘a yönelik olarak uyguladığı yaptırımlarını delmesi nedeniyle Kanada'da tutuklandığını sizlere aktarmıştık.

Olayın yaşanmasından aylar sonra tutuklama ile ilgili resmi belgelere ulaşan Bloomberg, Meng Wanzhou'nun teknolojik ürün tercihleri ile ilgili önemli ve ilginç bilgiler paylaştı. Bloomberg tarafından paylaşılan rapora göre Meng Wanzhou tutuklandığı sırada üzerinde Huawei'in en büyük rakiplerinden olan Apple'ın ürünleri bulunuyordu.

3 Apple - 1 Huawei

Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı ve şirketin CFO'su olan Meng Wanzhou, tutuklandığı sırada yanında iPhone 7 Plus, MacBook Air ve iPad Pro modellerini taşıyordu. Huawei şirketinin en önemli isimlerinden biri olan Meng Wanzhou'nun kendi şirketinin ürünleri yerine en büyük rakipleri konumunda olan Apple'ın ürünlerini kullanmayı tercih etmesi ise oldukça düşündürücü.

Huawei CFO'su Meng Wanzhou

3 Apple ürününün yanı sıra yanında bir adet Huawei ürünü taşıyan Wanzhou, Huawei Mate 20 RS Porsche Design modelini kullanıyordu. Huawei sadece bir akıllı telefon üreticisi olsa ve laptop, tablet gibi alanlarda herhangi bir ürüne sahip olmasa  Wanzhou'nun Apple ürünleri kullanması mantıklı olabilirdi.

Fakat Huawei sadece bir akıllı telefon üreticisi değil. Akıllı telefonların yanı sıra pek çok ürüne de sahip olan Huawei, laptop ve tablet modellerine de sahip. Huawei hızla büyümeye devam etse de her gün karşımıza yeni bir skandal ile çıkıyor olması oldukça ilginç. Casusluk haberlerinden tutuklanmalara, sahte stok fotoğraflarının kullanılmasından rakiplerinin ürünlerini kopyalamasına kadar pek çok "ilginç" haber ile karşımıza çıkan Huawei'in bir sonraki adımı ne olacak merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.