Kıyafet kiralama girişimi Rent the Runway 125 milyon dolar yatırım aldı

Kıyafet kiralama girişimi Rent the Runway 125 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşım ekosisteminde hazır giyim kiralama modeliyle 2,4 trilyon dolarlık küresel moda endüstrisini alt-üst etmek isteyen Rent the Runway (RTR) 125 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım ile şirket değerlemesi 1 milyar dolara ulaşırken, girişim dünyasına bir unicorn daha eklendi.

2009 yılında kurulan RTR'ye kaynak para, şirketin başarısına ve büyüme potansiyeline inanan  mevcut yatırımcılardan geldi. Öncesinde olduğu gibi Franklin Templeton Investments ve Bain Capital Ventures'un liderliğinde gerçekleştirilen yatırıma  T. Rowe Price Associates, Inc.  ve Hamilton Lane Advisors eşlik etti.

Yatırım RTR'nin şimdiye kadar elde ettiği en büyük finansman turu oldu. Şirket böylelikle  kurulduğu günden bu yana toplam özkaynakları yaklaşık 337 milyon dolara çıkardı.  

Yatırım ile birlikte RTR, abonelik büyümesi, ürün çeşitliliğini artırma ve altyapı olmak üzere üç ana başlığa odaklanmak istiyor. Yılda yaklaşık %160 oranında büyüyen girişim, ABD'deki çoğu kadının dolaplarındaki kıyafetlerin %80 gibi çok büyük bir oranını düzenli olarak giymedikleri için dolaplarında kaldıklarını belirtiyor.

Tüketicinin daha düşül maliyetli, daha sürdürülebilir bir yaşam sürmelerini sağlamak isteyen şirket, kıyafet ve aksesuar pazarının dışında ev kategorisine de odaklanmak istiyor.

11 milyon topluluk üyesine sahip girişim, 1800 kişiyi istihdam ederken gelecekte 5 fiziksel mağaza açmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.