WhatsApp Business uygulaması iOS kullanıcılarına da açıldı

WhatsApp Business uygulaması iOS kullanıcılarına da açıldı

Bir süredir sizlere WhatsApp'ın KOBİ'ler için ücretsiz olarak sunduğu WhatsApp Business hizmetinden bahsediyoruz. Geçtiğimiz yılın ocak ayında Android versiyonu yayınlanan uygulamanın bu yılın ocak ayında da masaüstü ve web sürümü yayına alınmıştı. Şimdi Apple kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme var, çünkü WhatsApp Business'ın iOS uygulaması da yayına alındı.

WhatsApp Business, küçük işletmelerin müşterilerine daha kolay bir şekilde dönüş yapmasını amaçlıyor. Küçük işletmelerin kişisel mesajlarını işle ilgili mesajlardan ayırabilmelerini sağlayan uygulama, aynı zamanda 1,3 milyar kullanıcıya sahip WhatsApp için de ciddi bir gelir kaynağı yaratmanın adımlarını atıyor. WABetaInfo, uygulamayı Meksika Uygulama Mağazası'nda keşfettiğini açıkladı. Daha sonra kullanıcılar uygulamanın Fransa ve Brezilya'da da bulunduğunu bildirdi.

WhatsApp Business uygulamasını indiren küçük işletmeler, işletme tanımı, e-mail, adres ve web sitesi gibi bilgileri girerek profillerini oluşturabilecekler. WhatsApp kullanıcıları da konuşma esnasında bu profilin bir işletme hesabına ait olduğunu bilecekler. Bu işletme hesabı, WhatsApp’ın markanın bu hesaba sahip olduğunu onaylamasıyla onaylanmış hesaba dönüşme imkanına da sahip olacak.

WhatsApp için uygulama önemli, çünkü Facebook servisinin doğrudan kendisini paraya çevirme yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. WhatsApp Business, doğrudan müşterilere cevap verebilmenin yanı sıra dış mesajlar, karşılama mesajları ve açılış saatleri ile adresler gibi bilgileri listeleme yeteneği de dahil olmak üzere şirketlere yönelik diğer özelliklere sahip.

Bazı ülkelerde iOS uygulaması yayına alınan WhatsApp Business'ın ülkemizde henüz yayına alınmadığını belirtelim. Ancak Android kullanıcıları uygulamadan yararlanabiliyorlar. WhatsApp Business'ın iOS uygulamasının kısa bir süre sonra ülkemizde de aktif edileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.