Epic Games, Unreal Engine 4 kullanan oyun geliştiricilere, sanatçılara, öğrencilere, eğitimcilere ve içerik üreticiler için araç üreten geliştiricilere verilmek üzere tasarlanan 100 milyon dolarlık yeni hibesini duyurdu.
MegaGrant programı isimli bu yeni hibe, 2015'te ortaya çıkarılan Unreal geliştirici bağış programına benzerliğiyle dikkat çekiyor. Yine de MegaGrant'in çok daha küçük bir meblağa sahip olduğunu belirtelim. Bu noktada Unreal geliştirici bağış programının Fortnite'ın başarısına ön ayak olduğunu hatırlatmakta da fayda var.
Epic Games CEO'su Tim Sweeney, San Francisco'da gerçekleşen Game Developers Conference'ta bu yeni hibesini duyururken, "Bu bizim Fortnite'ın inanılmaz başarısını paylaşma yolumuz." ifadesini kullandı. Proje başına 5 bin dolar ve 500 bin dolar arasında değişecek olan hibeler, oyun geliştiricileriyle de kısıtlı değil. Epic, hibe almak için medya ve eğlence alanının herhangi bir dalında faaliyet göstermenin yeterli olduğunu ifade ediyor. Hatta 3D görsel topluluğu için açık kaynak araçlar geliştiren kişilerin de bu kapsamda değerlendirebileceği belirtiliyor.
Şirket hibe karşılığında herhangi bir pay almayacağını belirterek açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
"Hibeyi alan tüm kişiler, kendi IP'lerinde çalışmaya devam edecek ve çalışmalarını istedikleri gibi yayınlama konusunda özgür olacaklar. Fonların izin verdiği ölçüde, projeler son başvuru tarihi olmadan değerlendirilmeye alınacaktır ve hibe almaya hak kazanacaktır"
Epic, aslında üreticileri geniş kapsamda finanse etmenin yanı sıra her hangi bir sınırlamadan da söz etmiyor. Ancak insanları başvuru yapmaya teşvik edebilecek bazı önemli alanları da öne çıkarıyor. Bu alanlar arasında Unreal Engine 4 geliştirici ekipleri de dahil.
Bu kapsamda Unreal Engine 4'da proje geliştirenler ya da Unreal Engine 4'a geçiş yapmaya çalışan projeler, bir film ve televizyon projesi üzerinde çalışırken Unreal Engine 4 kullanmak isteyen ekipler, mimari, ürün tasarımı ve otomotiv gibi oyun dışı alanlarda Unreal Engine 4 kullanan işletme ekipleri, araştırma ve eğitim amacıyla Unreal Engine 4 kullanan öğrenciler ve eğitimciler de değerlendirmeye alınacak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap