Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları'na robotlar damga vuracak

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları'na robotlar damga vuracak

Japonya'nın başkenti Tokyo'da, 2020'de düzenlenecek Yaz ve Paralimpik Olimpiyatları için çalışmalar son sürat sürüyor. Binlerce kişinin akın edeceği, milyarlarca kişinin ekranlarından takip edeceği etkinlikte teknoloji şirketleri de organizasyonun büyük bir parçası olmak istiyorlar.

Ülke, Tokyo 2020 Robot Project adı altında, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ziyaretçilerini bu güne kadar eşi görülmemiş bir teknoloji ve yenilik dünyasına yaşımak istiyorlar.

Japonya merkezli Panasonic ve Toyota ise dünya halkının gözünde etkinliğin kendisi kadar pozitif bir izlenim bırakmak için kolları sıvadılar. Toyota tarafından geliştirilen Human Support Robot (İnsan Destek Robotu, HSR) ve Delivery Support Robot( Teslimat Destek Robotu, DSR), izleyicilerin olimpiyatları konforlu bir biçimde deneyimlemelerini sağlamak istiyor.

Robotlar, Olimpiyat Stadı'nda, insanları koltuklarına yönlendirmek, tekerlikli sandalyeye bağlı insanları taşımak, etkinlik bilgileri vermek, yiyecek ve diğer eşyalar taşımak için görev başında olacaklar.

Oyunlarda, farklı görevleri üstlenmek için başka robotlarda olacak. Şu anda ek görevlerin neler olacağı tam açıklanmasa da, yetkililer robot teknolojisinin daha güvenli ve pürüzsüz bir Olimpiyat'ın gerçekleştirilmesine yardımcı olacağını düşünüyor.

Tokyo 2020 Robot Projesi'nin lideri Hirohisa Hirukawa, Tokyo 2020 Oyunları'nda, Japon robot teknolojisini sergilemenin eşsiz bir fırsat olduğunu düşünüyor. Öte yandan projenin en yalın haliyle robotları sergilemeye yardımcı olmayacağını,  aynı zamanda gerçek hayatta insanlara yardım edeceğini de belirtti.

Japonya'daki ilk Paralimpik Dünya Ortağı olan Panasonic ise, çözümleriyle Tokyo 2020 Oyunları'nın başarısına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Robotların, Olimpiyat sırasında yalnızca belirli rollerde kullanılmasına rağmen, projenin günlük yaşamda daha geniş uygulama potansiyeli sergilemesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.