Kamera üreticisi Insta360, 30 milyon dolar yatırım aldı

360 derece kayıt yapabilen kamera geliştiren öncü firmalardan biris olan Insta360, Çinli yatırımcılardan 30 milyon dolar yatırım aldı. Kamera üreten şirketin hedefi ise halka arz gerçekleştirmek.
Kamera üreticisi Insta360, 30 milyon dolar yatırım aldı

Pazarda 360 derece kayıt gerçekleştirebilen kamera üreten ilk firmalardan birisi olan Insta360, 30 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldı. Insta360'a gelen yatırım, Everest Venture Capital, MG Holdings ve Huajin Capital olmak üzere Çinli yatırımcıların önderliğinde yapıldı.

Shenzhen merkezli girişim, ulaştığı son değerlemesini paylaşmaktan ise kaçındı. Insta360'ın gelen yeni yatırımı, daha çok araştırme ve geliştirime faaliyetlerine ayıracağını açıkladı. Gelen yatırımın bir kısmı da pazarlama ve satış sonrası servisleri geliştirmek için kullanılacak. Insta360'ın amacı ise öncelikle ABD ve Japonya olmak üzere uluslararası pazarlara açılmak olarak belilrenmiş. Bu ülkeler aynı zamanda hali hazırda Insta360'ın Çin'den sonra en iyi performans gösterdiği ülkeler olarak ortaya çıkıyor.

2014 yılında Liu Jingkang tarafından kurulan girişim, pazardaki 360 derece kamera ihtiyacını erken gören isimlerden birisi. Bununla birlikte son kullanıcıya hitap eden, modüler ve akıllı telefon destekli ürünleriyle de pazarda belli bir yere gelmeyi başarmış durumda. Bununla birlikte kârlı bir şirket konumunda olan Insta360'ın halka arz hedefleri de bulunuyor. Şirketin planlara göre 2020 yılında IPO yapması bekleniyor.

GoPro ile rekabet eden Insta360, GoPro'nun aksine finansal açıdan daha iyi durumda olmasıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte ürün yelpazesi ve ayrıca telefon aksesuarı olarak akıllı telefonunuzla 360 derece çekim yapmanıza yardımcı olan ekipmanları sayesinde tercih edilirliği yüksek. Insta360'ın son olarak tanıttığı EVO ile ilgili bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.