Founders Fund'dan, elektrik tüketimini yapay zeka ile kontrol eden girişim Tibber'e 12 milyon dolar yatırım

Founders Fund'dan, elektrik tüketimini yapay zeka ile kontrol eden girişim Tibber'e 12 milyon dolar yatırım

Kurucu yatırıcımları arasında efsane yatırımcı Peter Thiels'in olduğu Founders Fund, İsveçli girişim Tibber'e A Serisi'nde 12 milyon dolar yatırım yaptı. Kullanıcısına, yapay zeka destekli bir uygulama sunan girişim, hane içinde elektirik tüketimini daha ekonomik hale getiriyor.

Tibber, akıllı algoritmaları sayesinde otomatik olarak tüketicisine elektriği daha bilinçli kullanmasını sağlayan bir girişim. Gün içinde değişen elektrik ücretlerinin bilincinde olan uygulama sayesinde, kullanıcısını elektriğin günün en uygun fiyatlı olduğu zamanda kullanmasına teşvik ediyor.

Sürdürülebilir bir dünya ve tasarruflu evler yaratmak isteyen girişim,  diğer taraftan örneğin elektrikli aracı olan bir kişinin,  aracını akıllıca şarj edilmesini sağlayarak elektrik fiyatından tasarruf edebilirler. Bunu pili şarj etme süresinin ne kadar süreceğini hesaplayarak başlayan uygulama,  şarjı dolum süresini mümkün olan en düşük fiyatta almak için zamanlıyor. Uygulama, kullanıcıların elektrik maliyetinden % 50'ye kadar tasarruf etmelerini sağlıyor.

Öte yandan şirket, tüm elektrik tedarikçilerinin aksine,  müşterilerine daha az elektrik satmaya çalışıyor. Sosyal girişim, uygulama içinde kullanıcılarının her saatte ne kadar elektrik kullandıklarını gösteriyor. Buna bağlı olarak Tibber, gelişmiş matematik ve örüntü tanıma  sayesinden evin davranışını  öğreniyor  ve nasıl enerji harcadığını analiz ediyor. Bu sayede kullanıcılar, en çok neyin elektrik tükettiğini veya evin diğerlerine göre ne kadar verimli olduğunu görebiliyorlar.

Şirket, bugünlerde Almanya pazarına girmeye hazırlanıyor. Enerji tüketiminin bu kadar yoğun konuşulduğu ve akıllı ev sayısının hızla arttığı bir pazarda hızla büyüyeceğine hiç şüphe yok. Şimdilik uygulamayı 40.000 kadar ev kullanıyor. Ancak şirkete göre müşterilerinin yüzde 25'i elektrikli araçlarını şarj etmek ve akıllı evlerde kullanmak için tercih ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.