Turkcell eski CEO'su Kaan Terzioğlu'nun yeni şirketi yapay zeka girişimi oldu

Turkcell eski CEO'su Kaan Terzioğlu'nun yeni şirketi yapay zeka girişimi oldu

Geçtiğimiz günlerde, Kaan Terzioğlu'nun Turkcell'deki CEO'luk görevinden ayrıldığını ve vekaleten Murat Erkan‘ın getirildiğini sizlerle paylaşmıştık. Kaan Terzioğlu'nun yeni şirketi ise yapay zeka alanında faaliyet gösteren FastForward.ai oldu.

Kaan Terzioğlu, FastForward'ın Danışma Kurulu'nda görev alıyor. Şirketin Danışma Kurulu'nda karşımıza çıkan diğer isimler ise Evernote'un kurucusu Phil Libin ve Nexit Ventures'ın ortaklarından Markku Mäkeläinen olarak karşımıza çıkıyor. 2016 yılında kurulan FastForward, ilk ve tek yatırımını ise 2017 yılında, General Catalyst ve Phil Libin'in CEO'su ile kurucu ortaklarından olduğu All Turtles'tan aldı.

Romeo Ganescu ve Augie K Fabela II tarafından hayata geçirilen FastForward, operatörlerin zamanlarının yüzde 85'ini online olarak harcadıkları ön ödemeli müşterileriyle bağlantı kurmalarını sağlıyor. Platform, mobil operatörlerin mevcut arka uç sistemleriyle çalışıyor ve Facebook Messenger, Instagram, Viber, Twitter ve diğer sosyal medya kanallarındaki abonelerle etkileşime giriyor. Şirketin genel merkezinin California'da bulunduğunu da hatırlatalım.

Kaan Terzioğlu, Turkcell'deki görevinden ayrılırken şu ifadeleri kullanmıştı:

Turkcell’de görev yaptığım 4 yıla yakın dönem boyunca, Türkiye’nin lider mobil operatörünü dünyanın ilk dijital operatörüne dönüştürdük ve Telekom sektöründe örnek gösterilen bir firma haline geldik. Bu dönemde, ülkemize, paydaşlarımıza ve müşterilerimize değer yaratmak için onlarca yıllık iş tecrübesine sahip profesyonellerimizden, iş hayatına yeni atılan Genç Yeteneklerimize kadar bir takım olarak durmadan çalıştık. Bu güçlü takımın daha yeni rekorlara ve başarılara imza atacağına inancım tamdır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.