Stok videoları ücretsiz olarak sunan platform: Pexels Videos

Stok videoları ücretsiz olarak sunan platform: Pexels Videos

Sizlere daha önce Unsplash gibi yüksek kaliteli görselleri ücretsiz olarak indirebileceğiniz girişimlerden birçok kez bahsetmiştik. Pexels de tıpkı Unsplash gibi, fotoğrafçıların çektikleri fotoğrafları yükledikleri ve dileyen herkesin bu fotoğrafları ücretsiz olarak indirip kullanabileceği bir platform olarak faaliyet gösteriyor. 2014 yılında hayata geçirilen Pexels, kategorisini artırarak Pexels Videos adıyla ücretsiz video paylaşımına da başladı.

Pexels Videos, Pexels uygulamasının aksine şu an için sadece web üzerinden hizmet veriyor. Kişiler kendi çektikleri videoları Vimeo'ya yüklüyor, Pexels de Vimeo üzerinden video paylaşımını açıyor. İsteyen herkes bu videoları indirip gerekli yerlerde kullanabiliyor.

Pexels Videos'un kendi sitesine baktığımızda tüm videoların ticari veya ticari olmayan kullanımlar için uygun olduğunu görüyoruz. Videoları kullanan kişilerin herhangi bir şekilde video sahiplerini referans göstermek zorunda olmadıklarını da belirtelim. Kullanıcılar isterlerse fotoğraflar üzerinde değişiklik de yapabiliyorlar. Ücretsiz olarak video indirme özelliğinin şu an için sadece web üzerinden gerçekleştirilebildiğini bir kere daha hatırlatalım. Pexels uygulaması ise henüz video paylaşımına izin vermiyor.

Eğer web siteniz, sosyal medya paylaşımlarınız için stok videolara ihtiyacınız varsa ve web sitelerine ciddi paralar ödeyecek bütçeniz de bulunmuyorsa hiç şüphesiz Pexes Videos ciddi anlamda yardımcı olacaktır. Ancak platformda bulunan videoların halihazırda karşımıza çıkan stok videolar kadar kaliteli olmadığını belirtmekte fayda var. Eğer daha sanatsal ve alternatif işler için videoya ihtiyacınız varsa Pexels Videos'a göz atın deriz. Aynı şekilde web sitesinden ücretsiz olarak fotoğraflara ulaşabileceğinizi de bir kere daha hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.