Reedsy Discovery, bağımsız kitaplar ve yazarlarla tanışmanızı sağlıyor

Reedsy Discovery, bağımsız kitaplar ve yazarlarla tanışmanızı sağlıyor

Platformunda yayınlanmaya değer bağımsız kitaplara ve yazarlara yer veren Reedsy Discovery, henüz bir yayınevi tarafından basılmamış kitapları keşfetmenizi sağlıyor. Kitapları platformdaki değerlendirmelere dayanarak seçen Reedsy Discovery, her hafta farklı alanlarda öne çıkan kitapları listeliyor.

Reedsy Discovery'ye Facebook ya da Google ile giriş yaparak ya da e-posta adresiniz ile kayıt olabiliyorsunuz. Kayıt olduktan sonra haftanın önerilen kitaplarına bakabiliyor ve değerlendirmeleri okuyabiliyorsunuz. Değerlendirmeleri yapan kişilerin kısa bir özgeçmişine de yer veren Reedsy Discovery, yapılan değerlendirmelerin kalitesini yukarı taşırken, platformunda sahte değerlendirmelere yer olmadığını gösteriyor.

Eğer haftalık önerilerin dışına çıkara farklı türlerde yazılmış bağımsız kitapları keşfetmek istiyorsanız Reedsy Discovery'nin keşfet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu alanda bilim kurgudan korkuya, romantizmden şiirlere kadar bir çok faklı türe yer veriliyor. Aynı şekilde keşfet kısmında kitaplar hakkındaki değerlendirlemeleri ve puanları da tek bir yerden görebilmeniz mümkün.

Ana sayfa ya da keşfet sayfası üzerinden kitapların üzerine tıkladığınızda doğrudan kitabın değerlendirmelerinin ve sinopsisinin bulunduğu sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfada kitap hakkında daha fazla bilgi alırken, satın alam seçeneklerini de görüntüleyebiliyorsunuz.

Kitapları Amazon'dan basılı olarak satın alabileceğiniz gibi Kindle için dijital versiyonlarını da edinebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu bağımsız kitapları, yazarın tercihine göre Apple Books ve Kobo gibi platformlar üzerinden satın alabileceğinizi de söyleyelim.

Eğer Reedsy Discovery'de sunulan kitaplara ücretsiz olarak erişmek istiyorsanız değerlendirme ekibinde yer almak için başvurabilirsiniz. Bağımsız yazarların pazar araştırması olarak kullanabildiği bu sistem sayesinde değerlendirmeyi yapan kullanıcılar da okurlar ve yazarlar tarafından küçük bir ödeme alabiliyor. Böylece değerlendirme yapan kullanıcılar boş zamanlarında kitap okuyarak ekstra gelir elde edebiliyor.

Aynı zamanda yazarların tanınırlık elde etmek için kullandığı ReedsyDiscovery'ye kitaplarınızı ekleyebileceğiniz de belirtelim. Bağımsız yazarlar, Genellikle kitapları Amazon ve Kobo gibi platformlarda yayınlandıktan sonra ReedsyDiscovery'de yayınlamayı tercih ediyor. Böylece Amazon erişimleri yükseliyor. Ancak Reedsy Discovery'nin her kitabı kabul etmediğini belirtelim. Ciddi bir yayın politikasına sahip olan girişim, ırkçılık ve nefret söylemlerinin yer aldığı kitapları yayınlamadığı gibi spam içeriklere de müsade etmiyor.

Yazarların kitaplarının değerlendirilmesi için kayıt olurken, tüm kitabı ReedsyDiscovery'ye yüklemeleri ve 50 dolarlık bir ödeme yapmaları gerekiyor. Bu ödeme karşılığında kitap 150'den fazla kitap eleştirmenine ulaşıyor ve Amazon gibi satış platformlarında da kullanılabilecek bir tanıtım yazısı elde ediliyor. Kitabın ReedsyDiscovery'de yayınlanmasıyla ciddi bir trafik elde eden yazarlar bunu satışa dönüştürebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.