Reed Hastings: Odağımız kullanıcılar ve başarılı içerik, Apple ve Amazon değil

Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz Netflix Labs Day 2019 tüm hızıyla devam ediyor.
Reed Hastings: Odağımız kullanıcılar ve başarılı içerik, Apple ve Amazon değil

Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz Netflix Labs Day 2019 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Netflix CEO’su Reed Hastings, Netflix ve şirketin gelecek planları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

İlk etapta sadece DVD gönderimi yapan bir abonelik servisi olduklarını 5-6 yıllık dönemin sonunda ise streaming yapmaya başladıklarını belirten Hastings, aynı dönemde Amazon'un da streaming yapmaya başladığını ve yaklaşık 13 yıldır Amazon ile rekabet halinde olduklarını da paylaştı.

Orijinal içerikler için Amazon’a kıyasla neredeyse iki kat daha fazla harcama yaptıklarını da ileten Hastings, 140 milyon üyeye sahip olduklarını ve bu üyelerin her ay ortalama 10 dolar ödeme yaptıklarını da sözlerine ekledi. Bu parayı müşterilerini mutlu etmek adına en doğru şekilde harcamaya çalıştıklarını da belirten Hastings, elde ettikleri verileri herhangi bir şekilde satmadıklarını ve bu verileri daha iyi bir hizmet sunmak adına kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Müşterilerinden elde ettikleri geliri onların izlemek isteyecekleri yapımlar oluşturmak adına harcadıklarını da belirten Hastings, Netflix’te canlı yayın veya reklamların yayınlanmayacağını da dile getirdi. Karşılarına yeni rakiplerin çıktığını ve bu rakiplerin onları daha iyi olmak adına zorlayacaklarını paylaşan Hastings, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve güçlü rakipler sayesinde ekosistemin geleceğini de belirtti.

"Rakiplerinize odaklanmayın"

Başarılı olmak için iki önemli nokta olduğunun altını çizen Hastings, bu noktaların kullanıcılara odaklanmak ve başarılı içerikler üretmek olduğunu dile getirdi. Rakiplerinizden bir şeyler öğrenebileceğinizi de dile getiren Hastings, yine de firmanın rakiplerine odaklanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Rakiplerinden bahsederken Apple'ın harika bir şirket olduğunu belirten Hastings, Apple'ın 25 Mart tarihinde tanıtmaya hazırlandığı streaming platformunun bir parçası olmayacaklarını da dile getirdi.

Son olarak hangi yapımı izlediği sorulduğunda ise 8 Mart tarihinde yayınlanan After Life dizisini izlediğini paylaşan Hastings, dizinin oldukça başarılı olduğunu da dile getirdi. Netflix kurucusu ve CEO'su Reed Hastings ile 2016 yılında yaptığımız söyleşiyi burada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.