Fidelity National Information, Worldpay'i 34 milyar dolara satın alacak

Fidelity National Information, Worldpay'i 34 milyar dolara satın alacak

Finansal hizmetler şirketi Fidelity National Information Services Inc. (FIS), online ödeme şirketi Worldpay Inc.'i satın almaya hazırlanıyor. Worldpay'i 34 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi karşılığında almayı planlayan şirket, bu sayede uluslararası ödeme sektöründe görülen en büyük anlaşmaya da imza atmış olacak.

Pazartesi günü iki şirket tarafından yapılan açıklamada Fidelity'nin Worldpay'in borçlarını da üstleneceği belirtildi. Borçların üstlenilmesiyle birlikte anlaşmanın değeri 43 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim.

Gerçekleşecek birleşmeden sonra FIS'in mevcut hissedarları şirketin yaklaşık yüzde 53'üne sahip olacak. Worldpay'in yatırımcılarının ise birleşme sonrasında şirketin yüzde 47'sine sahip olacağını belirtelim. Bunun yanı sıra Worldpay yatırımcıları hisse başına nakit olarak 11 dolar ve 0.9287 FIS hissesi alacak.

Bu yeni satın alma bizlere finansal hizmetler sektörünün çevrimiçi ödemeler odağında gelişmeye devam edeceğini gösteriyor. Analistler, ödeme sektörünün toplam cirosunun 2027 yılına dek 2.4 trilyon dolara çıkacağını ön görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.