Vale robot Stan gerçek hayatta kullanılmaya başlandı

Stanley Robotics tarafından geliştirilen vale robot Stan, hem sizi park yeri arama derdinden kurtarıyor hem de park yerindeki diğer araçların aracınıza zarar verme riskini ortadan kaldırıyor.
Vale robot Stan gerçek hayatta kullanılmaya başlandı

Bir süre önce test aşamasında olduğunu size duyurduğumuz vale robot Stan, gerçek hayatta da günlük olarak kullanıma sunuldu. Paris merkezli Stanley Robotics tarafından hayata geçirilen girişimin Stan adını verdiği robotlar, Lyon-Saint Exupéry havalimanında göreve başladı.

Vale robotlar, sürücüler yerine araçları park etmekle görevli. Öncelikle sürücüler araçlarını bir teslimat noktasında bırakıyor ve akıllı telefonlarıyla kayıt işlemini gerçekleştiriyor. Daha sonra sürücü aracı bırakıp ayrılıyor. Buradan sonrasında ise Stanley Robotics'in bu iş için özel hazırlanan robotları devreye giriyor.

Sürücüler, girişim sayesinde boş park yeri aramak derdinden tamamen kurtuluyor. Bununla birlikte Stanley Robotics'in vale robotları araçları nizami bir şekilde park ediyor ve alandan tasarruf ediyor. Park konusunda tecrübesiz sürücülerin yanlış park etmesiyle yer işgal etmelerinin de böylece önüne geçiliyor.

Aracınızı Stan isimli vale robotlara emanet ettiğinizde elbette bunun da bir bedeli var. Havalimanının web sitesinde yer alan bilgilere göre P5 park alanı ücretleri normal şartlarda 50.40 euro. Ancak siz P5+ alanında yani Stan robotların idare ettiği alana aracınızı robotlarınızın park etmesini isterseniz bunun size maliyeti 52.20 euro oluyor. Kısacası sadece 1.8 euro fark ödeyerek park yeri arama derdinden kendinizi kurtarmanız mümkün. Bununla birlikte araçların park yerinde birbirine çarpması ya da çizmesi gibi dertlerden de kurtulmayı garantiliyorsunuz.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz uygulamanın yaygınlaşması halinde farklı havalimanlarında da kullanılması ve AVM'ler gibi kendine farklı kullanım alanları yaratması da bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.