Google'ın yeni Tune eklentisi sosyal medyadaki olumsuz yorumları ortadan kaldırıyor

Google'ın yeni Tune eklentisi sosyal medyadaki olumsuz yorumları ortadan kaldırıyor

Deneysel bir Chrome eklentisi olan Tune Google'ın Jigsaw ekibi tarafından ortaya çıkarıldı. Tune, kullanıcıların YouTube, Facebook, Twitter, Reddit ve Disqus gibi platformlarda yorumları devre dışı bırakmasını sağlıyor. Aslında Tune tüm yorumları gizlemek yerine maruz kalacağını olumsuz ve kötü yorum seviyesini ayarlama özelliğiyle öne çıkıyor.

Google ile giriş yaparak kullanabileceğiniz bu eklenti kişisel verilerinizi depolamadığınız ifade ediyor. Giriş yaptıktan sonra Tune'u hangi platformda kullanacağınızı seçerek, bu platformlarda Tune'un yorumları okumasına izin veriyorsunuz.

Bu iznin ardından platformları ziyaret ederek göreceğiniz yorumların miktarını kolayca değiştirebiliyorsunuz. Tune 'un sunduğu yorum seviyeleri "hepsini göster"den "hepsini gizle"ye kadar değişiklik gösteriyor.

Yorumların çok fazla gizlenmediği "loud" veya orta seviyede gizlendiği "medium" seçenekleri de mevcut. Tune özellikle istismar ve taciz içeren yorumları ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade ediyor. Bu kapsamda ilk gizlenenler olumsuz ve yaralayıcı bir dille yazılmış yorumlar oluyor.

Tune'un tüm yorumları kaldırmasını istediğinizde, yorumlar tamamen ortadan kalkıyor. Ancak Tune'un gizlerken işaretlediği noktalara basarak yorumları açabiliyorsunuz

Perspective API'si ile geliştirilen ürün, olumsuz yorumları gizleyerek odak noktanızı değiştirmenize yardımcı olmayı hedefliyor. Tune'un arka planı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz GitHub sayfasına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.