Apple, yeni reklam filminde 'Gizlilik' konusuna parmak basıyor

Apple, yeni reklam filminde 'Gizlilik' konusuna parmak basıyor

Dijital dünyada 'gizlilik' kimilerine göre insan bünyesinin giderek alıştığı bir konu. Bu, kimilerine göre ise alerjik derecesinde bir hassasiyet yaratabiliyor. Bu hassasiyete bir kez daha dikkat çekmek isteyen teknoloji devi Apple, iPhone'larındaki gizliliğe odaklanan yeni reklamını yayınladı.

Reklam filminde gizliliğin önemli olabileceği her türlü senaryoyu görüyoruz. Kapılar ve pencereler kilitleniyor, perdeler çekiliyor, yemek sırasında dinleneceği endişesi ile insanlar susuyor. 54 saniyelik reklam, insanların günlük yaşamda  gizlilik istediği öyküsüne dayalı ve reklamda Apple'ın iPhone ile  kullanıcıların gizliliğini koruyabildiğine parmak basılıyor.

Spot görseller ile diyalogsuz ve basit bir etiket satırıyla mizahi olarak ele alınan reklam filmi, "Gizlilik. Bu iPhone'dur."  mesajıyla güçlü bir biçimde sonlandırılıyor.

Aslında reklam filmi ile Apple'ın niyeti oldukça açık. Giderek birbirine benzeyen akıllı telefon ürünlerinde "farkımız gizlilik" diyerek, farklılaştırma stratejisini bir kez daha uyguluyor ve bunu bir rekabet üstünlüğü olarak görüyor. Apple hatırlarsanız daha önce de CES 2019'da bu mesajı farklı bir kanalda söylemişti.

Öte yandan şirket, kendi web sitesinde de Apple ürünlerinin gizliliği nasıl koruduğuna yönelik bilgileri paylaşıyor. Sayfada, Apple ürünlerinin kişisel verileri "gizlilik" konusu ile nasıl korunduğu açıklanıyor.

Elbette Apple, kullanıcı verilerini kullanan bir şirket. Ancak bu konuda sınırlamaları var. Bunu "Ayrımsal Gizlilik" tekniği altında, kişilerin kimliğini ortaya çıkarmayacak biçimde yapıyor. Şirket, kişilerin özel verilerini değil genel örüntülerini görebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.