Gülsüm Çıracı ile Startupfon’u ve kitle fonlamanın detaylarını konuştuk

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Creosafe girişimine 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım yapan Startupfon’u erken aşama yatırım platformunun kurucu partnerlerinden Gülsüm Çıracı ile konuştuk.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Creosafe girişimine 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım yapan Startupfon’u erken aşama yatırım platformunun kurucu partnerlerinden Gülsüm Çıracı ile konuştuk. Yatırımcılara bir araç olarak ortaya çıkan Startupfon, yatırım süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Startupfon’un web sitesini yaklaşık 6-7 ay önce açtıklarını belirten Çıracı, şu an için yasal düzenlemelerin tamamlanmaması nedeniyle tüm sürecin online olarak gerçekleşemediğini paylaştı. Kitle fonlaması ile ilgili taslak tebliğin bir ay önce yayınlandığını ve nihai tebliğin kısa vadede yayınlanacağını da belirten Çıracı, söz konusu düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ise web sitesi üzerinden online olarak yatırımların gerçekleşebileceğini paylaştı.

Kitle fonlaması ile gelen yatırımcıların mali haklarının korunacağını fakat yönetimsel haklarının olmayacağını da paylaşan Çıracı, bu durumun girişimcinin elini rahatlatacağını da paylaştı. Arda Kutsal ve Gülsüm Çıracı'nın Webrazzi ofisinde gerçekleştirdikleri sohbetin röportajın tamamını aşağıda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.