Creosafe, Startupfon’dan 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Creosafe, Startupfon’dan 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Blockchain teknolojisini sermaye piyasalarına başarı ile uygulanmasına öncülük eden CreosafeStartupfon’dan 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını duyurdu. Creosafe, blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen bir Fintech ekosistemi olarak hizmet veriyor.

Bu ekosistem, Ricardian-Smart kontratlar ile varlığa dayalı tokenizasyonun öncüsü olup, ikincil piyasası olmayan sermaye yatırımlarına likidite sağlıyor. Bu şekilde likit olmayan varlıkların ABD'deki yıllık pazar payının 1,9 trilyon dolar olduğunu da belirtelim.

Konu ile ilgili açıklama da yapan Creosafe kurucu ortağı ve CEO'su Yusuf Mugaloglu, Creosafe ile bu blockchain teknolojisinin öncülüğünü yapıyor olmalarından ve bunu ABD gibi rekabetin çok yoğun olduğu bir ekonomide yaptıklarından dolayı büyük bir mutlu olduklarını dile getirdi.

Creosafe kurucu ortağı ve CMO'su Demet Doltas ise para havalesi ya da ödeme sistemleri dışında bir Fintech oluşturmanın kolay olmadığını ve Creosafe'in hem bunların dışında bir Fintech hem de kripto dışında blockchain teknolojisine sahip inovatif bir uygulama alanı yaratan bir Fintech şirketi olduğunu dile getirdi.

Creo tokenlar 2019 yılında satışa çıkacak

Creosafe'e olan güvenlerinden dolayı Startupfon'a teşekkür ettiklerini de dile getiren Doltas, ülkemizden hep beraber milyarlarca dolarlık pazar payına sahip küresel bir şirket çıkaracağımıza inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi. Creosafe, ekosistemine giriş ve kullanım yetkisi veren Creo tokenların 2019 yılında satışa çıkacağını da belirtelim.

Startupfon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı ise Creosafe'in gelişen girişim dünyasında deneyimli ekibi ve yenilikçi ürünü ile global bir fintech girişimi olacağına inandıklarını belirtti. Creosafe ile birlikte 27. yatırımlarını yaptıklarını dile getiren Çıracı, yatırımlarını artırmak amacıyla bir co-invest fonu kurmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.