PayPal, Arjantinli e-ticaret şirketi MercadoLibre'ye 750 milyon dolar yatırım yaptı

PayPal, Arjantinli e-ticaret şirketi MercadoLibre'ye 750 milyon dolar yatırım yaptı

E-ticaret pazarı her geçen yıl daha da büyüyor. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyüme oranları kat be kat artıyor. Güney Amerika ülkesi Arjartin de dikkat çeken Latin Amerika ülekerinin arasında geliyor.

Arjantin'in 2018-2022'de e-ticarette %88 oranında büyüyeyek değerinin $19.2 milyar dolar olması bekleniyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de 36 milyonluk nüfusundaki genç nüfus  oranının yüksek olması. Mobil cihaz kullanımlarının artması da Arjantin'de e-ticarete olumlu etkileyen diğer bir neden olarak belirtiliyor.

Ülkenin teknoloji alanında en büyük e-ticaret şirketlerinden biri MercadoLibre. şirket bugünlerde PayPal'ın yatırımı ile konuşuluyor. Ödeme sistemleri şirketi MercadoLibre'ye, stratejik yatırım  kapsamında 750 milyon dolar yatırım  yaptı. Bir başka yatırım risk sermayaesi şirketi Dragoneer Investment Group'dan geldi. Risk sermayesi şirketi, MercadoLibre'de 100 milyon dolarlık yatırım da bulundu.

Bu arada MercadoLibre, yaptığı ikincil bir hisse senedi teklifi ile gündemde. E-ticaret şirketi, pazartesi piyasaların kapanmasının ardından, ek hisselerde 30 güne kadar 150 milyon dolara kadar satın alma seçeneğiyle, 1 milyar dolarlık bir ikincil teklifini açıkladı.

MercadoLibre, topladığı fonlar ile birlikte e-ticaret platformunu genişletmeye devam etmek istiyor. Özellikle lojistik altyapısını güçlendirmek isteyen şirket, kapsamlı uçtan uca finansal teknoloji ve ödemelerin güçlü bir sağlayıcısı olarak konumunu daha da sağlamlaştıran yatırımlara kaynak ayırmak istiyor.

MercadoLibre, Latin Amerika'da çok popüler olan MercadoPago ödeme sistemi ile oldukça büyük bir başarı yakaladı. Şirket,  sadece e-ticaret platformu olmaktan çok farklı bir konumda 18 Latin Amerika ülkesinde hizmet veriyor. 1999 yılında kurulan şirket,  MercadoPago ve MercadoEnvíos dahil altı entegre e-ticaret platformu sayesinde, sadece şirketlere ve bireylere internet üzerinden mal ve hizmet satın alımı ile snırlı kalmıyor. Şirkete göre, sayfa görünümleri açısından dünyanın en çok ziyaret edilen 50 web sitesi arasında yer almaktadır.

PayPal ise Güney Amerika ülkelerindeki yüksek potansiyele erken yatırım yapan bir şirket olarak durumdan oldukça memnun. "Dijital ticaretten ve ödemeler ekosisteminden etkilendiklerini' belirten PayPal Başkanı ve CEO'su Dan Schulman, bölgedeki 500 milyon tüketiciye benzersiz ödeme deneyimleri sunmak için harika fırsatlar görüyoruz dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.