Nvidia işlemci üreticisi Mellanox'ı 6.9 milyar dolara satın aldı

Nvidia son günlerde ortaya çıkan söylentileri doğrulayan bir hamleyle Mellanox'ı 6.9 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Nvidia, bu satın alma için hisse başına 125 dolar ödeyecek.
Nvidia işlemci üreticisi Mellanox'ı 6.9 milyar dolara satın aldı

Hafızalarımızda en çok ürettiği ekran kartlarıyla yer edinen Nvidia, son yıllarda yeni girdiği sektörler ve yaptığı yeniliklerle ciddi bir ataktaydı. Özellikle otonom araçlara, yapay zekaya ve sanal gerçeklik alanında yaptıklarıyla adından söz ettiren Nvidia geçtiğimiz yıl değerini bir hayli artırmıştı.

Nvidia, Mellanox'ı 6.9 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıkladı. Nvidia'nın Mellanox'a hisse başına 125 dolar nakit ödeme yapması ve anlaşmanın 2019 yılının sonunda kapanması bekleniyor.

1999 yılında kurulan İsrail kökenli Mellanox'ın merkezi bugün Sunnyvale, California'da bulunuyor ve hisseleri de NASDAQ'da işlem gören başarılı bir şirket. Bir süre önce satın alma konusunda haberlere konu olan bu şirketle tek ilgilenen elbette sadece Nvidia değildi. Kısa bir süre önce şirketin Microsoft ya da Intel tarafından satın alınacağı dedikoduları da piyasadaydı. Ancak günün sonunda bu pazarlık masalarından mutlu ayrılan Nvidia olmuş gibi gözüküyor.

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang satın alma ile ilgili yapığı açıklamada çok daha büyük bir vizyonu işaret etti. Yapay zeka, gün geçtikçe artan veri işleme talebi sebebiyle daha hızlı bilgisayarlara talebin artacağının altını çizen Huang, Mellanox'ın deneyimli ekipleriyle birlikte "yarının bilgisayarlarını" tasarlayacaklarını belirtti. Gerçekten de yapay zeka ve artan verileri işleme ihtiyacı, daha hızlı bilgisayarlara ve daha güçlü ağlara, daha sağlam altyapılara ihtiyacı artırıyor.

Mellanox'ın CEO'su Eyal Waldman da, Nvidia ile aynı vizyonu paylaştıklarını belirtirken, satın alma sonrasında Nvidia'nın İsrail'deki operasyona yatırıma devam edeceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.