Google, seyahat sitelerini zora sokacak özelliklerini duyurdu

Google, seyahat sitelerini zora sokacak özelliklerini duyurdu

Google, uzun zamandır bir arama motorunun sunduklarından çok daha fazlasını tüketicisi ile buluşturuyor. Bu, medyadan seyahat endüstrisine kadar birçok şirketin de hoşnut olduğu bir durum değil. Teknoloji devi,  bu endüstrideki şirketlere hem sağladığı reklam modelleri ile gelirini artırırken, arama motoruna eklediği yeni özellikler ile birçok şirkete karşı kendisini rakip olarak konumluyor.

Google'ın geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir blog yazısı da seyahat sektöründe özellikle meta search iş modeli ile hizmet veren şirketlerin canını sıkacak gibi görünüyor. Zira tüketicinin seyahat gereksinimlerine yönelik güçlü bir çözüm bulmada ısrarcı olan Google, bir uçuş ve otel arama işlemini kolaylaştırmak için yeni özelliklerini duyurdu.

Örneğin, popüler rotaların uçuş fiyat eğilimlerini görmek veya tatilde hangi şehirlerin otel fırsatları olduğunu öğrenmek için seyahat bilgileri aracı Google'ın sunduğu son özelliklerden birisi. Kullanıcısına ilham veren bu özellik, mesela henüz tatilde nereye gideceğine karar veremeyen bir seyahat sever için pekala etkileyici bir çözüm olabilir. Mesela, istenilen zaman aralıklarında Florida'daki en çok tercih edilen şehirleri Google, aşağıdaki gibi sıralıyor.

Google, sektöre şeffaf bir fiyat stratejisi getirebilir mi?

Google'ın duyurduğu en önemli özelliklerden birisi de, tüketicinin en uygun fiyatlı uçuş ya da konaklasında en uygun fiyatlı opsiyonları önüne koyması. Üstelik bunu sadece otel rezervasyonu sağlayan üçüncü parti şirketleri karşılaştırarak yapmıyor, otelin bizzat kendi fiyatlarını da kullanıcısına gösterebiliyor.

Bu model ile üstleri çizilerek, indirimli fiyatları müşterisine kazançlı bir seçim gibi sunan ancak şeffaflıktan yoksun bir çok otel rezervasyon sitesini olumsuz etkileyebilir. Mesela Guardian'da geçtiğimiz ay çıkan bir habere göre Expedia, Hindistan Jaipur'da Alsisar Hotel'de bir gece için 37,29 sterlin teklif etti. Platformda sözde fiyat 109 sterlin'den düşürülmüştü. Ancak otelin kendi web sitesinde aynı gecenin gerçek fiyatı 34,35 sterlin olduğunu göstermesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Son olarak Google'ın uçuş fiyatlarının öngörülmesine yönelik etkili bir araçla kullanıcısının karşısına çıkıyor. Bu araçla, kullanıcılar bir önceki yılın aynı dönemine ait uçuşların fiyatlarını görebiliyor. Kullanıcı, bu sayede fiyatın düşüp düşmeyeceğini veya yakında artacağı tahmin edilip edilmeyeceğini ve ne zaman rezervasyon yaptırması gerektiğine dair en iyi kararı verebiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.