Twitter, kişisel verilerin daha iyi korunması için "Bildir" özelliğini genişletti

Twitter, kişisel verilerin daha iyi korunması için

Platformunu daha güvenilir, daha etkileşimli tutmaya çalışan Twitter, yüksek kaliteli bilginin yayılabilmesi için çalışıyor. Ancak istenmeyen içerikler, otomatik botlar, platformda sağlıklı bilginin yayılamaması konusu en büyük sorunların başında geliyor.

Twitter, konu üzerine her ne kadar tedbirler alsa da işi hiç de kolay değil. Zira Nexgate tarafından yayımlanan bir araştırmada, ortalama olarak her 200 sosyal medya içeriğinin bir spam gönderisinden oluştuğu bildiriliyor. Başka bir çalışmada da aktif Twitter kullanıcılarının yaklaşık %15'inin otomatik bot olduğu belirtiliyor.

Her gün ortalama 500 milyon tweet'in paylaşıldığı platform, istenmeyen içeriklere karşı daha hızlı bir aksiyon alabilmek için yeni bir özellik duyurdu. Özellikle, telefon numarası, banka hesap numarası, adres gibi en üst seviyedeki kişisel bilgilerin yayılmasını engellemeye yönelik yeni bir süreç başlattı.  Buna göre Twitter kullanıcılarından istenmeyen içeriği bildirirken, daha ayrıntılı kategori etmelerini istiyor.

Bugünden itibaren, kullanıcılar istenmeyen içerikleri bildirirken Twitter'a içerik hakkında daha fazla bilgi verebilecekler. Twitter'a göre yeni süreç ile sosyal ağ, istenmeyen içeriklere yönelik daha hızlı aksiyon alabilecek.

Kişisel bilgilerin korunmasına yönelik atılan bu adım elbette önemli. Sosyal ağ kullanıcılarının kişisel verilerini korumaya yönelik tartışmalar özellikle geçtiğimiz yıl İngiltere'de patlak veren Cambridge Analytica skandalının ardından tarihinde hiç olmadığı kadar yoğun bir şekilde tartışılmıştı. Şirketin Facebook üzerinden 87 milyon kullanıcının verilerini topladığının ortaya çıkmasının ardından, geçen zaman içinde Facebook kurucusu Mark Zuckerberg hala güven oyu toplamaya çalışıyor.

Zuckerberg, Facebook'un  “gizlilik odaklı bir platform” oluşturmak için dün konuya yönelik yeni vizyonunu açıklamıştı. Ancak içinde bulunduğumuz çağ, bilginin ışık hızında yayılmasını sağlarken, biz internet kullanıcılarının da aktif bir iletişim kurmamızı sağlıyor. Kişisel veri gizliliğini korumak içinse daha büyük adımların atılması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.