Mercedes-Benz, elektrikli konsept minibüsü EQV'yu tanıttı

Mercedes-Benz, elektrikli konsept minibüsü EQV'yu tanıttı

Otomobil tutkunlarının dünyaca ünlü otomobil markaları ile buluştuğu Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı 2019, 7 Mart itibari ile kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Fuar, 5 Mart'ta basın mensuplarına açılırken, son yıllara damgasını vuran elektrikli ve hibrit araçlar fuarın en çok dikkat çeken başlıkları arasında yer alıyor.

Farklı otomobil ve hafif ticari araç lansmanları ile beşten fazla dünya lansmanı yapacak olan Mercedes-Benz'in, elektrikli minibüsü Concept EQV, fuarda en çok ilgiyi görecek araçlar arasında yer alıyor. Mercedes-Benz'in tamamen pil ile çalışan, premium segmentteki araç, sınıfının ilki olarak da kayıtlara geçiyor.

Concept EQV, 100 kWh'lik bir batarya ile 400 km'ye kadar olan menzile izin veriyor. 15 dakika içinde 100 km yol alacak biçimde şarj edilebilen aracın azami hızı ise 160 kilometre olduğu belirtiliyor. 

Daimler, Mercedes-Benz Concept EGQ'nun aktif olan aileler ve sporcular için uygun düşünüyor. Ancak aracın altı değişken tek kişilik koltuk ve iki yedek koltuklu bir "salon karakterli bir servis aracı" olarak da kullanıma uygun olduğunu paylaşalım. Halihazırda mevcut olan eVito'dan ve 2019'un ikinci yarısından piyasaya sunulması beklenen eSprinter'dan sonra Daimler, tamamen elektrikli araçların yelpazesini özel bir seri ile genişletmek istiyor.

Elektrikli araçlar dışında otomobil fuarlarında dikkat çeken diğer diğer bir konu ise elbette bağlanabilirlik ve mobilite. Araç içi sesli asistan sistemleri ile daha akıllı araçlar üreten otomobil üreticileri, kullanıcı deneyimini de bir üst noktaya taşımak istiyorlar.

Aracın seri üretimine yönelik lansmanının Eylül ayında düzenlenecek Franfurt Otomobil Fuarı'nda yapılması bekleniyor.

Akıllı iç asistan sistemi MBUX daha işlevsel

Mercedes-Benz, fuarda yeni CLA Shooting Brake ile meraklıları ile buluştururken,  aracın iç asistan sistemi MBUX'in  her zamankinden daha işlevsel olduğunu vurguladı. Kullanıcı deneyimini bir üst sınıfa taşıyan araç üreticisi, MBUX kullanımının daha doğal ve kolay hale geldiğini belirtiyor. Mercedes-BenzMBUX ile “Hey, Mercedes!” diyerek “araçla iletişime geçmeyi” mümkün kılmıştı.

Bu arada ikinci nesil CLA Shooting Brake, bir önceki nesil araç ile aynı temellere sahip olduğunu paylaşalım. Görünüm olarak en büyük ayırıcı özellik ise otomobilin daha şık bir tasarıma ve daha fonksiyonel bir kabine sahip olması. Zira araç, selefine göre 10 litrelik bir artış ile 505 litre bagaj hacmine kavuşuyor.

Benzin ve dizel motorlarla satışa sunulacak aracın farklı modellerinin de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.