Grab, SoftBank Vision Fund'dan 1,46 milyar dolar yatırım aldı

Araç çağırma uygulaması Grab, şimdi de SoftBank Vision Fund'dan 1,46 milyar dolar yatırım aldığı bilgisini onayladı. 
Grab, SoftBank Vision Fund'dan 1,46 milyar dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın sonlarında Uber'in Güneydoğu Asya'daki rakibi Grab'in Yamaha'dan 150 milyon dolar yatırım aldığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Araç çağırma uygulaması Grab, şimdi de SoftBank Vision Fund'dan 1,46 milyar dolar yatırım aldığı bilgisini onayladı.

Grab, aldığı 1,46 milyar dolar değerindeki yeni yatırımı, verdiği hizmeti Güneydoğu Asya tüketicileri için günlük bir uygulama haline getirmeyi amaçlayan uygulama stratejisini ilerletmek için kullanacağını, ancak yatırımın rakibi olan Go-Jek ile savaşmak için de kullanılmasının muhtemel olduğunu söyledi. Girişimin değerlemesinin yeni yatırım turundan sonraki durumu kesin olarak açıklanmamış olsa da yetkililer 14 milyar dolara ulaşılmış olabileceğini belirtiyorlar.

Grab'in devam eden H Serisi yatırım turu, yeni yatırımla birlikte 4,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Bu yatırım turunda ise karşımıza Toyota, Booking Holdings, Microsoft ve Hyundai gibi isimler çıkıyor. H Serisi yatırım turunda ilk hedefin 2 milyar dolar olduğunu, ancak bunun zamanla 5 milyar dolara ulaştığını da hatırlatalım. SoftBank Vision Fund yetkilileri, bu yatırımın şirketin Güneydoğu Asya'da platformunu büyütmeye devam ederken talep üzerine mobilite, teslimat ve finansal hizmetler arasında yeni fırsatlar keşfetmesine yardımcı olacağını söyledi.

Grab, gıda ve market teslimatı gibi pek çok farklı hizmet de sunuyor. Şirket, bu yılın başlarında, kullanıcıların Grab uygulamasında film ve TV şovları yayınlayabilmelerini sağlayacak bölgesel video akışı girişimi olan ​​Hooq ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Grab, geçtiğimiz yıl da yapay zeka destekli online danışmalar, randevu rezervasyonları ve ilaç teslimi dahil olmak üzere entegre tıbbi hizmetler sunmak için Çin merkezli sağlık hizmetleri platformu Ping An Good Doctor ile ortak girişim şirketi kurulduğunu da söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.