Halka arza hazırlanan Pinterest yeni alışveriş özelliklerini yayına aldı

Halka arza hazırlanan Pinterest yeni alışveriş özelliklerini yayına aldı

Pinterest dün yayına aldığı yeni alışveriş özellikleriyle platform üzerinden satış yapanların işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Pinterest'in yeni özelliklerle birlikte daha önce sadece seçili markalarda test ettiği Catalogs özelliğini herkese açtığını da belirtelim.

Bilmeyenler için ürün Catalogs özelliği sayesinde kullanıcıların ürün kataloglarını Pinterest'e yükleyerek onları satın alınabilen pinlere dönüştürdüğünü söylemekte fayda var. Bunun yanı sıra yeni özellikler kapsamında Alakalı Ürünler özelliği de yayın alındı. Böylece incelenen ürün Pinlerinin altında marka tarafından eklenen diğer ürünler de kolayca görülebilecek.

Aynı şekilde kişiselleştirilmiş alışveriş önerilerinin de herkese açıldığını belirtelim. Bu sayede kullanıcıların daha önce kaydettiği pinlere benzer ürünler, satış yapan markaların ya da satın alınabilen Pinlerin envanterinden seçilerek kullanıcılara öneriliyor. Kişiselleştirilmiş alışveriş ürünlerinin kullanıcılara uygulamanın ana sayfasında ve Stil, Ev, Güzellik, DIY panolarında gösterileceğini de ekleyelim.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 250 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayan Pinterest bu yeni özelliklerle birlikte gelirlerini arttırmaya başlayabilir. Hatta daha önce sadece seçili markalara sunulan Pinterest Alışveriş Reklamlarının ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda'daki kullanıcılara açılması da şirketin bu yönde ilerlediğinin bir göstergesi.

Pinterest, daha önce de hem markaları kendine çekmek hem de kullanıcıları alışverişe yönlendirmek için platforma yeni özellikler eklemişti. Bir kıyafetin fotoğrafını çekip benzer seçenekleri bulmanızı sağlayan Lens Your Look özelliği 2017'de yayına alınırken, Shop the Look özelliği ilk olarak geçtiğimiz ay yayına alındı.Pinterest'in görsel arama motoru Lens ise her ay 600 milyon aramaya ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz ay halka arz için gereken belgeleri sunan Pinterest'in, 12 milyar dolar değerleme beklentisinde olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.