Alphabet çatısı altındaki Chronicle, Backstory adlı siber güvenlik uygulamasını yayınladı

Chronicle’ın CEO’su Stephen Gillett, Backstory'nin Google Fotoğraflar'a benzediğini, ancak iş ağı güvenliği için tasarlandığını söylüyor.
Alphabet çatısı altındaki Chronicle, Backstory adlı siber güvenlik uygulamasını yayınladı

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, geçtiğimiz yıl Chronicle adında bir siber güvenlik şirketi kurduğunu duyurmuştu. Bir yıldan bu yana herhangi bir ürün yayınlamayan Chronicle, Backstory adlı ilk uygulamasını geçtiğimiz günlerde yayına aldığını açıkladı. Chronicle’ın CEO’su Stephen Gillett, Backstory'nin Google Fotoğraflar'a benzediğini, ancak iş ağı güvenliği için tasarlandığını söylüyor.

Chronicle'ın açılış servisi Backstory, iş ağının verileriyle aynı işi yapıyor. Bir şirketin altyapısında sahip olduğu bilgi yığınlarını saklıyor ve bir kullanıcının Chronicle yüklü sunucu koleksiyonuna atıyor. Akabinde tüm bilgiler hızlı bir şekilde endekslenip düzenleniyor. Ardından müşteriler, “Bilgisayarlarımdan biri Rus hükümet sunucularına veri gönderiyor mu?” gibi aramalar yapıyorlar. Daha sonra siber güvenlik araştırmacıları, "Ruslar ne zaman, ne tür bilgiler alıyor?" gibi daha fazla soru sormaya başlayabiliyorlar.

Backstory'nin fazlasıyla Google'a benzediğini söyleyebiliriz. Zira ürün, Mountain View'in depolama ve bilgi işlem kapasitesinden yararlanarak Google altyapısının üzerine inşa edildi. Chronicle’nın üç liderinden ikisi, baş güvenlik görevlisi Mike Wiacek ve kıdemli mühendis Shapor Naghibzadeh, eski Google güvenlik mühendisleriydi. İkili, Google’ın Tehdit Analizi Grubu’nun yaratıcıları arasındaydı, bu yüzden siber suçlu ve devlet destekli hackleme faaliyetleri için avlanma konusunda uzun bir geçmişe sahipler. Bu da Backstory'nin neden Google'ı andırdığını anlamamıza yardımcı oluyor.

Ancak Backstory'nin Google ile olan tüm bağlantılarına rağmen, arama devinden uzak durmaya hevesli olduğunu da belirtelim. Gillett, kesinlikle Google olmadıklarını, Backstory'nin ayrı yasal ve gizlilik sözleşmeleri bulunduğunu söylüyor. Bunun da kullanıcıların verilerinin Google ya da diğer ortak şirketlerle herhangi bir ticari fayda için paylaşılmayacağı anlamına geldiğini sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.