Square Inc.'nin kurucu ortaklarından Tristan O’Tierney, 35 yaşında hayatını kaybetti

San Francisco merkezli ödeme sistemleri şirketi Square'in kurucu ortaklarından olan Tristan O’Tierney, 23 Şubat günü hayatını kaybetti.
Square Inc.'nin kurucu ortaklarından Tristan O’Tierney, 35 yaşında hayatını kaybetti

San Francisco merkezli ödeme sistemleri şirketi Square'in kurucu ortaklarından olan Tristan O’Tierney, 23 Şubat günü hayatını kaybetti. 35 yaşında hayatını kaybeden O'Tierney'nin ölüm nedeni ise henüz belli değil.

Tristan O'Tierney'nin annesi Pamela Tierney, oğlunun ölümünün bağımlılıkla ilgili olduğunu bildiğini, hastaneye giderken nefes alamadığını söyledi. Pamela Tierney, O'Tierney'nin Ocala'da üç aylık bir rehabilitasyon programında olduğunu ve üç yıl boyunca bağımlılık ile mücadele ettiğini de açıkladı. Zaten O'Tierney'nin kendisi de sosyal medya hesaplarında da bağımlılıkla mücadele ettiğini açıkça paylaşmıştı.

Alaska'da Adak'ta bir deniz üssünde doğan O'Tierney, New York'a yerleşmeden önce farklı eyaletlerde büyüdü. 2001 - 2008 yılları arasında Rochester Teknoloji Enstitüsü'nde öğrenim gördü ve bilgisayar bilimi bölümünden mezun oldu. İlk olarak 2005’te, Yahoo’da yazılım mühendisi olarak çalıştı. Akabinde Apple, VMware ve Tapulous gibi şirketlerde görev yapmaya devam etti.

Jack Dorsey ve Jim McKelvey, 2009'un başında orijinal mobil ödeme uygulaması olan Square'i geliştirmek için O'Tierney'i kiraladı ve O'Tierney birçok kesim tarafından şirketin kurucu ortağı olarak kabul edildi. Şirketten 2013 yılında ayrılan O'Tierney hakkında Square'in web sitesinde herhangi bir bilgi bulunmadığını da belirtelim. Şu anda yaklaşık 2 bin çalışanı olan Square de Tristan O'Tierney'nin ölümüyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Tristan O'Tierney'nin ailesi iki ila üç hafta içinde San Francisco'da bir anma töreninin düzenleneceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.