Erdem Yurdanur, Deplike'ye 100 bin dolar yatırım yaptı

Erdem Yurdanur, Deplike'ye 100 bin dolar yatırım yaptı

Kafa Topu oyunun yapımcısı konumunda olan Masomo firmasının Miniclip tarafından satın alındığını sizlere Şubat ayında aktarmıştık. Masomo’nun kurucu ortakları arasında yer alan Erdem Yurdanur, Masomo satışının ardından yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı.

100 bin dolar yatırım aldı

Erdem Yurdanur, Webrazzi Summit 2016 konferansımızda Startup Lounge'da da yer alan Deplike'ye yatırım yaptığını duyurdu. Gitaristler tarafından kullanılan Amfi ve efekt pedallarını cep telefonuna sığdırmanıza olanak tanıyan Deplike, Erdem Yurdanur'dan 100 bin dolar yatırım aldı.

Alınan yatırım ile birlikte merkezini Londra'ya taşıyan Deplike, şu ana kadar 1 milyon indirilmeye de ulaştı. İndirilmelerinin yüzde 99’unu yurt dışından alan Deplike, ABD, Avrupa ülkeleri, Endonezya ve Brezilya gibi ülkelerde oldukça popüler durumda. Alınan yatırım ile birlikte ABD ve İngiltere’deki operasyonların hızlandırılmasının hedeflendiğini de ekleyelim.

Alınan yatırım ile ilgili bir açıklama da paylaşan Deplike kurucu ortağı Ufuk Polat, gitar ekipmanlarının çok ağır ve çok pahalı olduğunun altını çizdi. Kullanması çok zor olduğu için var olan fiziksel çözümlerin sürdürülebilir olmadığını da dile getiren Polat, Deplike uygulaması içinde modellenen cihazların gerçek hayattaki karşılığının 50 bin dolardan fazla olduğunu belirtti.

Maçkolik ve Masomo exitleri sonrası yaptığı bu yatırımla ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Erdem Yurdanur, Ufuk Polat'ın çok özel bir konuda çok başarılı bir ürün geliştirdiğini ve çok yaratıcı, çalışkan bir girişimci olduğunu belirtti.

Kendisine ve yaptığı işe inandığının altını çizen Yurdanur, sahip olduğu tecrübe ile birlikte Deplike öncelikle İngilizce konuşulan ülkelerde olmak üzere bütün dünyada sosyallik özelliği de ekleyerek yaygınlaştırabileceklerini düşündüğünü de belirtti. Son olarak Erdem Yurdanur'un kısa bir süre sonra Deplike ile güzel bir exit yapmayı hedeflediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.