Apple Search Ads yeni ortaklıklarla Facebook'tan rol çalıyor

Apple Search Ads yeni ortaklıklarla Facebook'tan rol çalıyor

iPhone satışlarının düşüşüyle farklı gelir modellerine ağırlık vermeye başlayan Apple, reklam işini büyütürken Facebook'tan rol çalmaya başlıyor. Perşembe günü ortaklıklar sayfasını güncelleyen Apple Arama Ağı Reklamları, ikinci kampanya yönetimi ortağı olarak listeye Bidalgo'yu ekledi.

Bilmeyenler için Apple Arama Ağı Reklamları'nın, kullanıcıların uygulama arama sonuçlarının en üst kısmında göründüğünü belirtelim. Böylece Uber için arama yapan biri arama reklamlarında Lyft ile karşılaşabiliyor.

Bidalgo gibi şirketler ise reklam verenlerin, Apple'ın App Store'da yayınlanan reklamları yönetmesine yardımcı oluyor. Apple'ın Bidalgo'yu partnerleri arasına eklemesi ise reklam verenlere bu otomasyon aracını reklam satın alma esnasında güvenle kullanabileceklerini gösteriyor.

Apple'ın sayfasında daha önce sadece uygulama indirme kampanyalarını ölçümleyen, analiz eden ve optimize eden mobil ölçümleme araçlarına yer verdiğini düşünürsek bu yeni partnerlerin şirket için büyük bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Hatta şirketin hem mobil ölçümleme ortaklıkları hem de kampanya yönetim ortaklıkları kurması, Facebook'un Facebook Pazarlama Ortakları platformunun bir benzerini ortaya çıkarıyor. Bu da bize Apple'ın iPhone satışlarının düşüşüyle birlikte gelir kaynaklarını çeşitlendirmek için yeni yollar denediğini gösteriyor.

Bir mobil ölçümleme şirketi olan Singular'ın istatistik başkan yardımıcısı John Koetsier Apple'ın bu hamlesini şöyle yorumluyor:

"Apple Arama Ağı Reklamları, platformda dolandırıcılığın hiç bulunmamasıyla birlikte mobil uygulama yayıncıları arasında şimdiye kadar son derece popüler olmuştur. Ancak yine de markalara hitap etmek için, Apple'ın resmi kampanya yönetimi ve ölçüm ortakları eklemesi gerekiyordu. Bu sadece markalara kampanyalarını ajanslarla ölçeklendirme yeteneği sağlıyor. ”

Koetsier aynı zamanda bu yeni araçların ortaklıklara eklenmesini Apple Arama Ağı Reklamları'nın olgunlaşmasıyla ve Apple için öneminin artmasıyla ilişkilendiriyor. Bu noktada Apple'ın ölçümleme alanında Branch, Kochava, Adjust ve Appsflyer olmak üzere dört ortağa sahip olduğunu belirtelim. Şirket, kampanya yönetimi alanıda ise Bidalgo ve Kenshoo olmak üzere iki ortaklığa sahip.

Singular'ın Yatırım Getirisi Endeksine göre, Facebook ve Google, uygulama indirmeleri için yapılan reklam harcamaları konusunda Apple’ı geride bırakıyor. Bunun yanı sıra Google ve Facebook’taki zengin hedefleme seçenekleriyle Apple'da da karşılaşmayı uman pazarlamacılar, ne yazık ki bu alanda aradıklarını bulamayabilir. Zira Apple, tüketici gizliliğini korumak adına reklam hedeflemesini sınırlamak konusunda bir itibara sahip.

Öte yandan reklam verenlerin Apple Arama Ağı Reklamları'nda konum, günün belli saatleri, aramada kullanılan anahtar kelimeler, daha önce indirilen uygulamalar ya da uygulama içi satın almalar gibi faktörleri hedefleyebilmesi mümkün. Bu noktada reklam verenler, bireylerden çok belli grupları hedefleyebilecek.

Görünen o ki; iPhone satışlarındaki düşüşün akabinde kendine yeni hareket alanları bulan Apple'ın, bu alanlarda başarılı olmak ve rakiplerini elimine etmek için itibarından vaz geçmeden yeni yollar bulması da mühim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.