İçerik yönetim sistemi Kirby 3.0 kullanıma sunuldu

İçerik yönetim sistemi Kirby 3.0 kullanıma sunuldu

İçerik yönetim sistemi dediğimiz zaman akıllara ilk gelen sistem WordPress oluyor. Hatta öyle ki dünyadaki internet sitelerinin %30'undan fazlası Wordpress kullanıyor. En yakın rakibi Joomla'nın %3 gibi bir oranda olduğunu düşünecek olursak inanılmaz bir oran. Oldukça kullanıcı dostu olması, sürekli geliştirilmesi tema ve eklentilerle çok büyük bir ekonomi ve fırsat sağlıyor olması Wordpress'in kullanılmasının temel nedenleri diyebiliriz.

Peki alternatif içerik yönetim sistemi arayanlar için iyi alternatifler yok mu?

Birçok farklı içerik yönetim sistemini inceleme fırsatım oldu fakat şimdiye kadar beni en çok mutlu eden sistem Kirby oldu. Aslında 7 yıllık bir geçmişi bulunan Kirby, yıllar boyunca geliştirilmeye devam etti ve şu anda Kirby 3.0 ile kullanıcı deneyimini oldukça iyi bir boyuta taşıdı.

Tıpkı WordPress'te olduğu gibi sadece birkaç dosyayı sunucuya yükleyerek kullanmaya başlayabildiğiniz Kirby kullanıcı dostu, kolay kullanılan yönetim paneli ile dikkat çekiyor.

Gelişmeye devam eden bir ekosistem olduğu için Wordpress dünyasında olduğu gibi sınırsız tema ve eklentiye ulaşamayabilirsiniz ama her geçen gün topluluklarının büyüdüğünü ve yeni eklentiler, temalar geliştirildiğini belirtmek gerek. Eğer sınırlandığınızı düşünürseniz siz de aynı şekilde tema ve eklenti geliştirerek hem ihtiyacınızı çözebilir hem de isterseniz bir gelir kapısı oluşturabilirsiniz.

Her website için tek seferlik 99 dolar lisans bedeli ödediğiniz Kirby'nin tüm özelliklerini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Abonelikler, ek ücretler ödemenize gerek yok. Dilerseniz sistemi test ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress bu kadar göz önünde olması dolayısıyla saldırılardan da en çok nasibini alan içerik yönetim sistemi olduğu için bir alternatif arıyorsanız, Kirby'ye bir şans verebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.