ModaCruz, "Outlets" ile ikinci el satışına sıfır ürünü de dahil ediyor

ModaCruz, şubat ayı itibarıyla kârlılık noktasına geldi. Girişim yakın bir gelecekte yeni ürünü olan Outlets'i de yayına alacağını açıkladı.
ModaCruz,

İkinci el kıyafetlerin satışa sunulduğu bir pazar yeri olarak hizmet veren ve 2014 yılında hayata geçirilen ModaCruz, şubat ayı itibarıyla kârlılık noktasına geldi. Girişim yakın bir gelecekte yeni ürünü olan Outlets'i de yayına alacağını açıkladı.

Öncelikle, bugüne dek 6 milyon dolarlık yatırım alan firmanın yatırımcı ağını ise melek yatırımcılar Hasan Aslanoba, Nevzat Aydın, Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ile yatırımcı şirketlerden Hummingbird VC ve Middle East Venture Partners  oluşturduğunu hatırlatalım. 5 milyon kullanıcı tarafından her ay aktif olarak kullanılan platformda an itibarıyla 7 milyondan fazla ürün listeleniyor.

Yüzde 0 komisyon ve bedava kargo

30 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren ModaCruz,  şubat ayı itibarıyla kârlılık noktasına geldiğini açıkladı. Bununla beraber geçtiğimiz aralık ayında bir fiyatlama modeli değişikliğine giden ModaCruz, yüzde 0 komisyon ve kargo bedava kurgusuyla, sipariş sayısını da iki katına çıkardı. ModaCruz'un müşteriyi aktive etme ve elde tutma oranlarında yüzde 60'lık bir artış yaşandığını da belirtelim. ModaCruz cirosunun yüzde 20'si ise platform üzerindeki full-price ve yeni ürünlerden geliyor. Bu da girişim için yeni bir özelliğin yayına alınmasına ön ayak oluyor.

Outlets ile yeni ve etiketli ürünler

ModaCruz'un yakın bir zamanda yayına alınması planlanan "Outlets" isimli yeni özelliği, platform sadece ikinci el modelinden çıkıyor. Outlets ile ModaCruz, hem yeni ve etiketli ürün satacak hem de mağazaların ürünlerini kullanıcılarıyla buluşturacak. Böylelikle ModaCruz'un hitap ettiği kitle de genişlemiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.