Nazım Salur: Bizim alana gireceklere 5 dakikada teslimatı hedeflemelerini öneririm

Nazım Salur: Bizim alana gireceklere 5 dakikada teslimatı hedeflemelerini öneririm

Geçtiğimiz Ocak ayının ilk günlerinde anında sipariş uygulaması olan Getir'in yemek siparişi servisini hayata geçireceğini sizlere aktarmıştık. Bu hafta itibariyle resmen kullanıma sunulan GetirYemek, 2018 yılında 300 milyon TL ciroya imza attığını da duyurmuştu.

Webrazzi E-Ticaret 2019 konferansımız konuşmacıları arasında yer alan Getir kurucusu Nazım Salur, hem GetirYemek hem de Getir’in 4. yılı ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Getir'in herhangi bir iş koluna girmeye uygun olduğunu belirten Salur, bu sayede su ve yemek işlerine girdiklerini de sözlerine ekledi.

Aylık olarak ortalama 600 bini aşkın sipariş aldıklarını belirten Salur, iyi bir günde 25 bin sipariş taşıdıklarını da paylaştı. Şu anki ramlarını 2-3 yıl içinde 10 katına çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Salur, ülkemizde ekonomi küçülürken Getir'in geçtiğimiz yıl 2,6 kat büyüdüğünü de belirtti.

Aslında 2,6 değil 3,5 veya 4 kat büyümeyi hedeflediklerini de paylaşan Salur, Getir'in Türkiye'nin çalkantılı bir dönemine denk geldiğini de sözlerine ekledi. Bu nedenle Getir'in hak ettiği ilgiyi Türkiye'de oldukları nedeniyle alamadığını da belirten Salur, ülkemizde yaşanan darbe girişimi esnasında 3 büyük yatırımcı ile görüştüklerini fakat yaşananların ardından yatırımcıların yatırım yapmaktan vazgeçtiklerini de paylaştı.

Dışardan bakıldığında ülkemiz için kötü bir algı olduğunu belirten Salur, bu durumun girişimcileri kötü etkilediklerini de belirtti. Türkiye'de başarılı bir girişim kurmayı çölde çiçek açmaya benzeten Salur, söz konusu girişimlerin çok zor şartlarda hayata geçtiklerini de aktardı.

Günümüzde büyük yatırımların sadece yurt dışından bulunabildiğini dile getiren Salur, tüm dünyada 10 dakikada teslimat modeli ilk kullanan firma olduklarını ve bu modelde başarı yakaladıklarını da belirtti. Gelecekte 300 milyon dolarlık bir yatırım fonu kurmayı hedeflediklerini de paylaşan Salur, diğer yatırım fonlarının aksine yatırımı hızlı bir şekilde girişimciler ile buluşturmayı hedefliyor.

"Yemeksepeti ve diğerlerine 5 dakikada teslimatı hedeflemelerini öneririm"

GetirYemek'in şu an için Getir'in hizmet sunduğu bölgelerin yüzde 60'ında hizmet verdiğini belirten Salur, yaklaşık 10 gün içinde GetirYemek'in Getir'in hizmet sunduğu tüm bölgelerde hizmet vereceğini de duyurdu. Yemeksepeti ile düşman olmadıklarını ve onları takdir ettiklerini de sözlerine ekleyen Salur, yemek siparişi konusunda daha iyisini nasıl yaparız düşüncesi ile yola çıktıklarını da belirtti.

Yemeksepeti'nin anında teslimat alanına girdiğini de hatırlatan Salur, onlara 5 dakika teslimatı hedeflemelerini önerebileceğini, 10 dakikada teslimatı zaten Getir'in gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Yemeksepeti'nden farklı olarak kendi kuryelerini kullandıklarını belirten Salur, siparişten teslimat kısmına kadar tüm süreci sahiplendiklerini de sözlerine ekledi. Restoranların maliyeti düşürmek için siparişleri birleştirerek teslimat yaptığını bu nedenle yemeklerin geç ve soğuk bir şekilde teslim edildiğini söyleyen Salur, GetirYemek ile yemeklerin 15-20 dakika içinde sıcak ve hızlı bir şekilde teslim edileceğini de ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.