2019’un ilk Webrazzi konferansı olan Webrazzi E-Ticaret 2019'da Facebook E-ticaret ve finansal servisler direktörü Gül Yüksel Akkaya katılımcılara sınır ötesi reklam modellerini tanıttı.
135 milyon insanın Türkiye'de bir işletmeyle bağlantılı olduğunu belirten Akkaya, global hedef kitle ve global müşteri kavramlarını detaylandırdı. Akkaya, Türkiye'de 1.7 milyon küçük ölçekli işletmenin yüzde 91'inin normalde ulaşamayacağı ülke ve şehirlere Facebook üzerinden ulaştığını ifade etti. Akkaya, aynı şekilde bu işletmelerin yüzde 89'unun da başka ülkeler ve şehirlere Facebook sayesinde ulaşabildiklerini düşündüğünü belirtti.
Uygulama ailesi dahil olmak üzere Facebook reklamcılığının toplamda 2.7 milyar kişiye ulaştığını hatırlatan Akkaya, katılımcılara Facebook'un sunduğu sınır ötesi reklam araçlarını da tanıttı.
İlk olarak Facebook'un reklam verenlere sunduğu Cross Border Insights Finder aracını tanıtan Akkaya, bu sayede en yüksek erişim ve dönüşümün elde edilebileceği top 5 ülkeye erişilebildiğini aktardı. Aynı şekilde Cross Border Insights Finder üzerinden maliyetin ve rekabetin en düşük olduğu ülkelerin bulunabildiğini de sözlerine ekledi.
Seçtiğiniz ülkeleri birbirleriyle kıyaslayabileceğinizi söyleyen Akkaya, araştırmanızı "en hızlı büyüyeceğim ülkeler" olarak yapabileceğinizi de belirtti.
Bu sayede açılmanız gereken pazarları kolayca bulabileceğinizi söyleyen Akkaya, yeni marketleri belirledikten sonra izleyebileceğiniz adımları da paylaştı. Yeni pazarlardaki mevsimsel geçişler gibi dönemlerin ve Black Friday gibi trendlerin bu araç üzerinden saptanabileceğini belirten Akkaya, potansiyel genişleme optimizasyonu için de Cross Border Insights Finder'ın kullanılabileceğini ifade etti.
Bu adımın ardından Akkaya, yeni pazarlardaki kullanıcıları hedefleyen bir iletişim stratejisi oluşturmanız için Insights to go aracını kullanabileceğinizi belirtti. Akkaya'nın aktardığı üzere bölgesel, endüstriyel, dönemsel, kişiler, kampanyalar, platformlar ve trendler alt kırılımlarına sahip olan Insights to go, pazara dair iç görü sahibi olmanızı sağlıyor. Böylece kullanıcılara karşı benimseyeceğiniz ses tonunu belirleyebileceğinizi ifade eden Akkaya, platformun demografik ve davranışsal istatistikler için de kullanılabileceğini söyledi.
Reklam verenlerin daha iyi sonuç elde etmesi için Worldwide targeting özelliğini tanıtan Akkaya, reklamlarınız yayınlandıktan sonra dönüşümü iyi olanların seçilerek maliyetlerin düşürülebildiğini ifade etti.
Akkaya, benzer hedef kitle oluşturma özelliğinin gelişmiş versiyonları olan multı country lookalikes ve international lookalikes özelliklerine de değindi. Bu özellik sayesinde ideal hedef kitleyi oluşturabildiğinizi söyleyen Akkaya, Facebook'un dinamik dil optimizasyonu ile hedef kitleye kolayca ulaşabildiğinizi de ekledi.
Tek bir kampanyaya 48 yakın dil seçeneği eklenebildiğini belirten Akkaya, bunun için tek bir metin kullanılmasının yeterli olduğunu da dile getirdi. Bu noktada dinamik reklamlardan da bahseden Akkaya aynı anda bir çok ülkede, çoklu dil ve çoklu para birimi kullanılan reklamların yayınlanabildiğini aktardı.
Sunumunda Facebook araçlarını kullanan markaların başarı hikayelerine yer veren Akkaya, Türkiye'den Modanisa'nın hikayesini paylaştı. Almanya için international lookalike özelliğini kullanan Modanisa, ROAS'ını 4 kat arttırırken yüzde 30 oranında daha fazla müşteriye ulaştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap