Instagram'ın yayınlamaya hazırlandığı Bağış Yap butonunun yeni detayları

Instagram'ın yayınlamaya hazırlandığı Bağış Yap butonunun yeni detayları

Son yıllarda Instagram'ın e-ticaret özelliklerine odaklanan Facebook, Bağış Toplama özelliğini yayına alarak kulanıcıların kredi kartı bilgilerini toplamayı hedefliyor. Facebook kullanıcılarının "Bağış Yap" düğmesi üzerinden 1 milyar dolarlık bağıl topladığını düşünürsek, Instagram'daki 1 milyar kullanıcının Facebook'un ticari stratejilerini şekillendireceğini söyleyebiliriz.

Instagram'ın Android uygulamasında gizlenen yeni kod ve görseller, Bağış Toplama özelliğinin  nasıl çalıştığını hakkında fikir veriyor. Fundraiser çıkartmaları kar amacı gütmeyen organizasyonlar aramanıza yardımcı olurken, Hikayenize onlar için Bağış Yap butonu eklemenizi sağlıyor.

Kullanıcılar bir kuruma bağış yaptıktan sonra ise Instagram, bu ödeme bilgilerini hatırlayarak diğer ürünlerin satın alması esnasında kullanabiliyor.

2013'te bağış yapma özelliğini yayına alan Facebook'un da şimdiye benzer bir strateji izlediğin hatırlatalım. Amaç sadece bağış toplamak olsaydı, bağış yapıldıktan sonra Facebook kredi kartı bilginizi sistem silmenizi sağlayan bir pencereyi karşınıza çıkarabilirdi. Ancak bağış yapmak için verdiğiniz ödeme bilgilerinizi kaldırmak için ya ödeme ayarlarına gitmeniz ya da Makbuzu Gör seçeneği üzerinden hesap bilgilerinizi düzenleyerek kredi kartınızı kaldırmanız gerekiyor.

Aynı şirket çatısı altında olduklarınız düşündüğümüzde Instagram'ın da benzer bir sisteme sahip olması beklenebilir. Bunun yanı sıra Instagram'daki kullanıcıların kendi kişisel bağış kampanyalarını başlatıp başlatamayacağı da bir merak konusu.

İlk olarak bu ayın başlarında Instagram'a Bağış Toplama özelliği geleceğini duyuran Facebook, özelliğin detayları konusunda her hangi bir bilgilendirme yapmamıştı. Instagram Android uygulamasında gizlenen bir kod ise kullanıcıların bu özelliği nasıl kullanabileceğine dair daha fazla detayı ortaya koyuyor.

Bu detaylara göre kullanıcılar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, önerilen ve takip ettikleri yardım kurumları arasında arama yapabiliyor. Kendi Hikayelerine Bağış Yap butonu ekleyerek takipçilerinin bu kuruluşa bağış yapmasını da sağlayabiliyor. Bir Facebook sözcüsü ise konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu deneyimi topluluğumuza getirmek için çok çalışıyoruz ve henüz ürünün erken aşamalarındayız. Instagram, sizi sevdiğiniz insanlara ve sevdiklerinize yakınlaştırmakla ilgilidir ve bunun büyük bir kısmı anlamlı topluluklar ve nedenler için destek gösterip farkındalık yaratmaktır. Bu yılın ilerleyen döneminde insanlar, Instagram Hikayeleri’ndeki bir bağış etiketi üzerinden önem verdikleri kar amacı gütmeyen kuruluşların para kazanmasına ve desteklenmesine yardımcı olacak. Bu deneyimi topluluğumuza kazandırmak konusunda heyecanlıyız ve önümüzdeki aylarda bu konuda daha fazla bilgi paylaşacağız. ”

Hatırlarsanız Zuckerberg, Dördüncü çeyrek raporunu açıklarken Instagram'ın bu yılın e-ticaret ve alışverişe daha fazla odaklanacağını belirtmişti. Görünen o ki; bu bağış yapma özelliğiyle birlikte ödeme bilgileri konusunda önemli adımlar atılıyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde depresif içeriklerle gündeme gelen Instagram'ın bağış özelliği topluluğun iyi bir amaç odağında içerik üretmesini sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.