Instagram yeni bir e-ticaret uygulaması çıkarıyor

Instagram yeni bir e-ticaret uygulaması çıkarıyor

Söylentilere göre Instagram, alışverişe odaklanan yeni bir uygulama çıkarmaya hazırlanıyor. Instagram'ın üzerinde çalışmaya başladığı bu yeni uygulama, kullanıcıların doğrudan hali hazırda Instagram'da takip ettikleri perakendecilerden ürün satın almasını sağlıyor.

Instagram'ın bir süredir alışveriş özelliğini test ettiğini düşündüğümüzde, bu yeni uygulamanın şirketin gelecek planlarına tamamen uyum sağladığını söyleyebiliriz. Kasım 2016'da özellik kapsamında perakendecilerin fotoğraflardaki belirli ürünleri etiketlemesini sağlayan uygulama, 2017'de bu özelliği daha geniş kitlelere açtı. Şirketin birkaç ay önce Hikayeler'e de alışveriş özelliği getirmeye yönelik hareket ettiğini hatırlatalım.

Tıpkı IG TV gibi IG Alışveriş adını alması muhtemel olan bu uygulamanın ne zaman çıkacağı henüz belli değil.  Ancak geliştirme aşamasında olan her uygulama gibi bu alışveriş uygulamasının da gün yüzü görmeden hayatına son verilmesi söz konusu olabilir. Yine de Instagram'a yakın kaynaklar, şirketin kendini e-ticaret atılmak için iyi bir şekilde konumlandırdığını düşündüğünü söylüyor.

Şirketin yaklaşımına aşina olan bir başka kaynak ise Instagram'ın Shopify gibi e-ticaret sistemleriyle rekabet imek için zaman içinde yeni araç ve özellikler çıkarabileceğini düşünüyor. Bu noktada birçok perakende şirketinin hali hazırda Instagram hesabına sahip olmasının, şirketin onları ödeme yapan müşterilere dönüştürmesini de kolaylaştıracağı konuşuluyor.

Platformda yer alan perakende şirketlerine baktığımızda 80 milyondan fazla takipçiyle Nike'ın en büyük perakende hesabı olduğunu görüyoruz. Victoria's Secret ise 61 milyon takipçiyle ikinci sırada yer alıyor.

Bu arada Instagram'ın bu araç ile ilgili her hangi bir yorum yapmak istemediğini de belirtelim. Görünen o ki; yeni bir açıklama gelene kadar şirketin pervanede alanındaki çalışmalarını hep beraber izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.