Facebook, 'Bağış Yap' butonunu kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için devreye soktu

Facebook, 'Bağış Yap' butonunu kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için devreye soktu

Bugüne kadar günümüze pek çok kez değişerek gelen Facebook'un meşhur butonları, bu sefer ulvi amaçlar için yepyeni bir hal alıyor.

Facebook, resmi olarak kendi blogu üzerinden duyurduğu yenilikle birlikte, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için "Şimdi Bağış Yap" butonunu devreye sokuyor. Böylece Facebook'ta resmi olarak yer alan kâr amacı gütmeyen kuruluşların sayfaları üzerinden direkt olarak ilgili kurumlara ödeme yaparak bağışta bulunmak mümkün olacak.

facebook-bağış

İlk etapta yukarıda logolarınızı görebileceğiniz kuruluşlar için bağış yapma seçeneği mevcut. Facebok kullanıcıları, bağış yapmak istedikleri kuruluşa, diledikleri miktarda bağış gerçekleştirebiliyorlar. Facebook son olarak, Kasım ayında Filipinlerde meydana gelen kasırga felaketi sonrasında Kızılhaç ile bir ortaklık yapmış ve kurumsal duyarlılık göstererek felaketten olumsuz etkilenenler için bağış toplanmasına aracılık etmişti.

Facebook'un böyle bir konuda duyarlı davranması ve kâr amacı gütmeyen kuruluşları, bağışçılarla buluşturması oldukça güzel bir şey. Bunun yanı sıra, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Facebook'a bu adresten başvurarak kendileri için de bağış toplayabilmek adına talepte bulunabiliyorlar. Ülkemizdeki geniş Facebook kullanımını düşünürsek, Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşların da en kısa zaman içerisinde Facebook'ta yer almasını temenni ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.