Logo Yazılım, 2018'de 321 milyon TL satış geliri elde etti

Türkiye'nin önemli halka açık yazılım kuruluşlarından ve bilişim şirketlerinden biri olan Logo Yazılım, 2018 yılını kapsayan finansal sonuçlarını açıkladı.
Logo Yazılım, 2018'de 321 milyon TL satış geliri elde etti

Türkiye'nin önemli halka açık yazılım kuruluşlarından ve bilişim şirketlerinden biri olan Logo Yazılım, 2018 yılını kapsayan finansal sonuçlarını açıkladı.

Logo Yazılım, 2018’de satış gelirlerini geçen yıla oranla yüzde 25 artırarak 321,1 milyon TL’ye yükseltti. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) da yüzde 23 artıran Logo’nun net kârı ise yüzde 33 artış göstererek 67,7 milyon TL’ye ulaştı. Logo Yazılım hisse başına düşen kar artışı ise yüzde 34 oranında gerçekleşti.

2018 gelirlerinin yüzde 30'u Ar-Ge'ye ayrıldı

2018 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M. Buğra Koyuncu, müşterileriyle iş birliği içerisinde değer yaratmayı en büyük hedefleri olarak gördüklerini, 2018 yılında da ürün ve hizmetlerinde yenilikçilik ve yaratıcılığı artıracaklarını söyledi. Koyuncu, hem müşterilerinin hem de ekosistemlerindeki herkesin deneyimini geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi. Türkiye’nin uluslararası yazılım markası olarak dünya teknoloji trendleri paralelinde ürünler geliştirdiklerini aktaran Koyuncu, Ar-Ge’ye büyük yatırım yaptıklarını ifade etti. Buna göre Logo Yazılım, 2018’de gelirlerinin yüzde 30’unu Ar-Ge’ye ayırdı.

Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr

2018 yılında 4,3 bin yeni müşteri

Logo Yazılım, Türkiye’de 2018 yılında 4,3 bin yeni müşteriyi bünyesine kattı. 15 binden fazla müşterisinin dijital dönüşüm çözüm ortağı olan Logo iştiraki eLogo ise 2018 yılında müşteri sayısını yüzde 26, kontör satışlarını da yüzde 60 oranında artırdı. Logo Yazılım’ın 2016 yılında satın aldığı Romanya merkezli Total Soft’un TL bazlı gelirleri, geçen yıla kıyasla yüzde 44 oranında arttı. Logo, konsolide gelirlerinin yüzde 34'ünü Romanya’daki operasyonlardan elde etti. Total Soft finans hizmetleri, sağlık, perakende ve tarım sektörüne özel dikey çözümleriyle başta Euro Bölgesi olmak üzere geniş bir coğrafyada projeler geliştirmeye devam ediyor.

Logo Yazılım’ın Hindistan’a özel geliştirdiği ve Hindistan hükümetinin yeni vergi sistemiyle uyumlu olan Logo Jugnu, Logo Vira ve Logo Vyapari çözümlerinde yeni müşteri kazanımları bu dönemde de devam etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.