Johnson & Johnson, San Francisco merkezli cerrahi robot şirketi Auris Health'i 3,4 milyar dolara satın aldı

Auris, doktorların akciğerler de dahil olmak üzere vücut içerisinden görseller almasına yardımcı olan kontrolörle çalışan bir robot kamera üretiyor.
Johnson & Johnson, San Francisco merkezli cerrahi robot şirketi Auris Health'i 3,4 milyar dolara satın aldı

İlaç devi Johnson & Johnson, bir cerrahi robot şirketi olan Auris Health'i 3,4 milyar dolar karşılığında satın alıyor. Auris, doktorların akciğerler de dahil olmak üzere vücut içerisinden görseller almasına yardımcı olan kontrolörle çalışan bir robot kamera üretiyor.

Auris son olarak, kendini diğer sağlık teknolojisindeki unicorn şirketlerin arasına koydu ve şirket, 2,1 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olduğunu açıkladı. Johnson & Johnson, Redwood City, Kaliforniya’da bulunan şirketin belirlediği gelişme kilometre taşlarından yola çıkarak Auris’e 2,35 milyar dolar daha fazla ödeme yapmayı kabul etti. Johnson & Johnson tıbbi cihazların başkan yardımcısı Ashley McEvoy, bu yeni sağlık çağında, ameliyatı basitleştirmeyi, verimliliği artırmayı, komplikasyonları azaltmayı ve sonuçları iyileştirmeyi, nihayetinde ameliyatı daha güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Johnson & Johnson, son yıllarda cerrahi robotikteki varlığını artırıyor. Şirket, 2018 yılında, toplam ve kısmi diz replasmanlarında yardımcı olmak için robotik cerrahi aletler geliştiren bir şirket olan Orthotaxy'yi satın almıştı. Johnson & Johnson'ın ayrıca, Google'ın da çatı şirketi olan Alphabet'in yaşam bilimleri kolu olan Verily ile ameliyatta yardımcı olmak için robotları kullanmak için yeni yollar geliştiren Verb Surgical adlı ortak bir girişimi de bulunuyor.

Auris, kurulduğu günlerden bu yana yatırımcılardan 700 milyon dolardan fazla para topladı. Auris'e yatırım yapan şirketler arasında Lux Capital, Mithril Capital Management, Highland Capital, Partner Fund Management ve Coatue Management yer alıyor.

Auris'in J&J tarafından devralınması, Auris'in A serisi yatırım turuna liderlik eden Lux Capital'daki Peter Hébert'e göre, girişimciliğe dayalı en büyük 10 özel anlaşmadan biri olacak. Mart ayında Auris'in Monarch adı verilen robot kamera ürünü için Gıda ve İlaç İdaresi'nden onay aldığını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.