Google'ın Password Check-Up'ı ile şifrelerinizin güvenliğini kontrol edin

Google'ın Password Check-Up'ı ile şifrelerinizin güvenliğini kontrol edin

Yakın zamanda Google+ tarafında ciddi bir güvenlik ihlaliyle karşı karşıya kalan Google, yeni Chrome eklentisiyle kullanıcıları güvenlik ihlallerinden etkilenen hesaplarına dair uyarıyor. Password Check-Up isimli bu eklentinin uyarı mesajı yayınlamanın yanı sıra hesapları yeniden güvenli hale getirmenizi sağladığını da ekleyelim.

Password Check-Up indirildikten sonra, otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Böylece oturum açarken girdiğiniz kullanıcı adı ve şifre , Google'ın bildiği bir veri ihlalinde görünüyorsa eklenti sizi uyarıyor. Ardından şifrenizi sıfırlamanızı öneren Password Check-Up eklentisi aynı kullanıcı adını ve şifreyi başka hesaplarda kullanıyorsanız ilgili hesaplarda da şifrenizi sıfırlamanızı tavsiye ediyor.

Bu arada Password Checkup eklentisinin gizliliği önceliklendirdiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla eklentinin, hesaplarınız, şifreleriniz veya cihazınızla ilgili kimlik bilgilerini hiçbir zaman her hangi bir yere bildirmediğini söyleyebiliriz.

Bunun yanı sıra eklentinin sadece güvenli olmayan kimlik bilgilerinin arama sayısına dair anonim bilgileri ve kapsanan site sayısını artırmak amacıyla ilgili alan adını raporladığını söyleyelim. Bunu raporlarken Password Checkup'ın uyarı nedeniyle şifrenin değiştirilmiş olup olmamasıyla ilgilenmediğini de ekleyelim.

Hesap bilgilerinin güvende olup olmadığını bilmek isteyen kullanıcıların tercih edebileceği eklenti, yönlendirmeleri ve uyarı sistemi ile oldukça başarılı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.