Netflix, akıllı indirme özelliğini iOS'a taşıdı

Netflix, akıllı indirme özelliğini iOS'a taşıdı

Netflix"in  smart downloads (akıllı indirme) özelliğini Android sistemli cihaz kullanıcılarına sunmasının ardından 1,5 yıl geçti. Şirket, özelliğin şimdi de iOS işletim sistemine sahip cihazlara geldiğini açıkladı.7 Şubat'ta iOS kullacıları ile buluşan özellik ile Netflix kullanıcıları izledikleri her serinin bir sonraki bölümünü otomatik olarak indirebiliyor.

Wi-Fi'ye bağlı her yerde yapılan otomatik indirme işleminin avantajları ve dezavantajları olduğunu hatırlatalım. Zira uygulamaya düşen her yeni bölüm, bir önceki bölümün otomatik olarak silinmesine vesile oluyor. Mesela, 1. sezondaki  ilk üç bölümü indiren kullanıcı, aynı sezonda 4. bölümü indirdiğinde 1. bölüm otomatik olarak siliniyor.

Netflix, bu özellik ile eski dosyaları tekrar tekrar gözden geçirme ve silme zahmetinden kurtararak kullanıcılara bir avantaj sağladığını belirtiyor. Netflix'in paylaştığı diğer bir neden ise kullanıcıların bir sonraki bölümü daha hızlı izlemeye başlamalarını sağlayabilmeleri.

Ancak zaten kullanıcıların çok fazla bölüm indirmesi durumunda, Netflix bir hata görüntülüyor ve indirmeye izin vermeyi reddediyor. Bu özellik, kullanıcıların potansiyel olarak maksimum indirme seviyesine erişmekten kaçınmalarını sağlıyor.

Son olarak, özelliği devre dışı bırakarak indirdiğiniz bölümleri cihazınızda koruyabileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.