FaceTime'ın Grup konuşmaları özelliği tekrar kullanıma sunuldu

FaceTime'ın Grup konuşmaları özelliği tekrar kullanıma sunuldu

Apple'ın görüntülü görüşme uygulaması olan FaceTime’ın güvenlik açığı sayesinde iPhone ve iPad modellerini gizlice dinlemenin mümkün olduğunu geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde sizlere aktarmıştık. Güvenlik açığının ortaya çıkmasının ardından ise WWDC 2018’de FaceTime için Grup konuşmaları özelliğini kullanıma sunan Apple, bu özelliğin kullanımını geçici olarak durdurmuştu. Güvenlik açığının ortaya çıkmasından yaklaşık 2 gün sonra ise bir açıklama yayınlayan Apple, söz konusu güvenlik açığını ortadan kaldırdığını da duyurmuştu.

 iOS 12.1.4 güncellemesi ile tekrar kullanıma sunuldu

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise iOS 12.1.4 güncellemesi ile birlikte söz konusu güvenlik açığı ortadan kaldırıldı ve FaceTime için görüntülü görüşme özelliği tekrar aktif hale getirildi. iOS 12.1.4 güncellemesinin sadece güvenlik açığını düzelttiğini herhangi bir yeni özellik taşımadığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse FaceTime'ın güvenlik açığı sadece grup konuşmalarında kullanılabiliyordu. FaceTime ile arama yaptıktan sonra kişi ekleme kısmından kendi numaranızı ekleyerek bu güvenlik açığından faydalanmak mümkün. Arama yaptığınız kişi henüz aramaya cevap vermemiş olsa bile güvenlik açığı sayesinde mikrofonu aktif bir hale geliyor ve iPhone‘un bulunduğu ortamı dinlemeniz mümkün oluyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.