Fortnite 11 ayda 500 milyon dolar gelir elde etti

Fortnite 11 ayda 500 milyon dolar gelir elde etti

Araştırma şirketi Nielsen'a ait SuperData'nın dijital oyunlar ve etkileşimli medyaya yönelik yaptığı bir araştırma, 2018'de sektörün 119.8 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. Bu, dijital oyunlar ve etkileşimli medya dünyasının geçtiğimiz yıl %13 büyüdüğü anlamına geliyor. 2019 yılında ise pastanın neredeyse tamamına sahip dijital oyun dünyasının küreselde 110.7 milyar dolardan 118.2 milyar dolara ulaşması şirketin yaptığı tahminler arasında.

Epics Games'in piyasaya sürdüğü Fortnite kendi kategorisinde 2018 yılında en fazla gelir sağlayan oyun oldu. Yaklaşık 2.4 milyar dolar gelir getiren oyun, özellikle iOS'taki başarısı ile dikkatleri üzerine çekiyor. iOS'ta geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürülen Fortnite sadece 326 günde Clash of Clans'tan daha hızlı bir çıkış yakaladı. Clash of Clans, 500 milyon dolarlık bir geliri 389 günde yakalamıştı.

Fortnite'in Android'de 100 milyon dolar kazandırdığı tahmin ediliyor. Ancak şirketin, Fortine'i Google mağazasının dışında satması ile tüm gelirini koruduğunu paylaşalım. Apple ise iOS'ta yayıncı gelirlerinin %30'unu kendi kasasına transfer ediyor.

Geçtiğimiz Ekim'de değerlemesi 15 milyar doları bulan Epic Games, aldığı 1.25 milyar dolar yatırım ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.