Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games 1.25 milyar dolar yatırım aldı

Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games 1.25 milyar dolar yatırım aldı

Unreal oyun motorunun sahibi, 1991 yılında kurulan Epic Games son dönemde adını Fortnite ile duyurmuştu. Bu oyundan ciddi paralar kazanan Epic Games, çok önemli bir yatırım aldı. 1.25 milyar dolar bedelle gerçekleştirilen yatırım tutarı itibariyle de dikkat çekti.

Epic Games'in değerlemesinin 15 milyar doları bulduğu tahmin edilirken, Epic Games'in yatırımcıları arasında ise KKR & Co., Vulcan Capital, Kleiner Perkins ve henüz daha dün haberleştirdiğimiz Michael Jordan'dan yatırım alan eSpor firması aXiomatic yer aldı.

Epic Games'in şu anki CEO'su Tim Sweeney, aynı zamanda şirketin kurucusu. Çoğunluk hisseyi elinde bulunduran Sweeney, söz hakkını hala elinde bulunduruyor. Ancak 2012 yılında şirketin yüzde 40'ının Çinli internet devi Tencent tarafından satın alındığını da hatırlatalım. Şimdi yeni yatırımcılar da Tencent'in yanında azınlık hisse sahipleri olarak yer alacak.

Epic Games kendi oyun motoru Unreal Engine üzerinden de ciddi bir lisanslama geri elde ederken, pek çok farklı tarzda oyunun oyuncularla buluşmasına aracılık ediyor. Bununla birlikte Fornite ve eSpor alanında ciddi bir takipçi kitlesi elde eden Epic Games, oyun üzerinden de ciddi paralar kazanıyor, ödülleri milyonlarca dolar bulunan turnuvalar düzenliyor. Fornite'ın bir Monopoly sürümünün çıkması, oyun karakterlerinin kıyafetlerinin piyasaya sürülmesi gibi yan gelirler de eklendiğinde Fortnite, Epic Games ciddi bir darphaneye dönüşmüş durumda.

Twitch üzerinde de şu anda popüler oyunun Fortnite olması, oyuncular ve eSpor izleyicileri tarafından Epic Games'in çok göz önünde olduğunu ve şu sıralar en popüler oyunlardan biri olduğunu söylemek mümkün. Gelen yatırımın ise hem oyunun hem de hitap ettiği pazarın büyümeye vesile olacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.