WPP belirsizlik süreçlerinde markaların odaklanması gerekenleri paylaştı

WPP belirsizlik süreçlerinde markaların odaklanması gerekenleri paylaştı

Dünyanın en büyük ajanslarından WPP’nin medya planlama ve satınalma departmanı GroupM, bu hafta düzenlenen Akıllı Çözümler Platformu ilk raporunu yayınladı. Ajans, raporda Türkiye’ye özel olarak markaların belirsizlik ve ekonomik dalgalanma süreçlerinde iletişim yatırımlarında dikkat etmesi gereken 4 önemli adımı paylaştı.

GroupM'in Türkiye’de hizmet verdiği markalar için oluşturduğu Akıllı Çözümler Platformu raporunda ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve bununla beraber değişen tüketici alışkanlıklarına karşın markaların nasıl bir yol izlemeleri gerektiği de aktarıldı.

WPP Türkiye Ülke Müdürü ve GroupM Türkiye CEO’su Demet İkiler, ekonomik durgunluk ve belirsizlik dönemlerinde başarı anahtarının “odağı korumak” olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Markalar için başarı ve performansı etkileyecek  en önemli faktörler, tüketici ayakizlerini yakından takip ederek marka stratejilerini doğru belirlemekten geçiyor. Sürekli değişen ekonomik koşullar ve tüketici beklentilerine paralel olarak iletişim yatırımlarının geri dönüşünü arttırmak için çeşitlenmiş data ve teknoloji çözümleri bize fırsatlar sunuyor.

İkiler, GroupM Türkiye yönetimi olarak hem reklamverenlere hem de sektöre yön vermek adına Akıllı Çözümler Platformu’nu hayata geçirdiklerini belirterek cümlelerine şöyle devam etti:

Dünyanın içinden geçtiği süreç lokal olarak hepimizin farklı düşünmesi gerektiriyor. Bu süreçte reklamveren markalarımızın sürdürülebilirliğine katkıda bulunma sorumluluğuyla hayata geçirilen Akıllı Çözümler Platform’unun ilk üretimi bugunün fırsatlarını bulmaya odaklanmak oldu. Önümüzdeki dönemde de reklamverenlerimizin işlerine katkı sağlayacak öneriler oluşturmaya devam edeceğiz.

Zor zamanlarda başarılı olmak için odağı korumak önemli

GroupM, şirketlerin odağını doğru belirleyerek, belirsizlik dönemlerinden daha güçlü çıktığının altını çizdi.  Raporda markaların bu süreçlerde pazarlama iletişimi üzerinde durması gereken 4 unsur da öne çıkarıldı.

Markaya odaklanma

Özellikle belirsizlik dönemlerinde markanın kendi kimliğini çok iyi tanıması ve bu doğrultuda strateji belirlemesinin hem tüketici hem de marka için son derece önem arz ettiği ifade edildi.

Rekabet ve sektör analizi

Bu dönemlerde ilk refleks olarak iletişim stratejilerinde kontrollü hareketlerin başlamasına dikkat çeken yetkililer, böyle bir ortamda rekabetten farklı olarak yapılan hareketlerin algıda fark yaratmayı da beraberinde getirdiğini belirtti.  

Tüketiciyle sürekli iletişim

Bunların yanı sıra kişiselleştrilmiş mesajların önemini vurgulayan GroupM yetkilileri, bu mesajların tüketici ayak izlerini yakından takip ederek detaylı müşteri analizleri ile en verimli mecrada tüketicinin kaygı ve önceliklere karşılık vermesi gerektiğini söyledi. Böylece mesajların daha hızlı performans dönüşümü sağlayabileceği de belirtildi.

Doğru bütçe yönetimi

Etkinlik esnasında bütçe yönetiminin öneminden de bahsedildi. Mesajları, satınalmaya ya da iş hedefine dönüşümüne göre maliyetlendirilmesinin, markaların çok daha odaklı ve verimli iletişim yapmalarını sağlayacağı da aktarıldı. Günümüzde  bütçeyi akıllıca kullanmanın en verimli yönteminin veri ve teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanmak olduğu da belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.