Angela Ahrendts, Apple'dan ayrılıyor

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir konu ile kutladı. "Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030" başlığı altında, adından da anlaşılacağı üzere 2030 yılına kadar iş gücündeki cinsiyet dağılımının eşitlenmesi hedefleniyor.

Özellikle geleceğin toplumlarının inşa edilmesinde kaldıraç olan teknoloji dünyasında kadın çalışan oranı oldukça düşük. Nedenlerini ise bir başka yazımızda belirtmiştik. Apple, Microsoft ya da Facebook gibi dünyanın en büyük şirketlerinde bile tablo çok da farklı değil. Zira Facebook'ta her 10 kişiden sadece 2.8'i liderlik sıfatını omuzlarken, bu durum Google'da 2.5, Apple'da 2.9 olarak karşımıza çıkıyor.

Konu kadın liderliğine geldiğinde Apple bugünlerde önemli bir kadın yöneticiyi kaybediyor. Şirketin Perakendeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı (VP) Angela Ahrendts, Nisan ayı itibariyle görevinden ayrılıyor. Yaklaşık 8 sene boyunca Burberry'de CEO görevini üstlenen Ahrendts'in, 2013'de Apple'a transfer olacağı açıklanmıştı. 

Ahrendts, özellikle Apple'ın fiziksel mağazalarının imaj yenileme çalışmalarını yönetmişti. Apple'a göre şirketten ayrılma nedeni ise yeni kişisel ve profesyonel nedenler. Ahrendt'in yerini neyse ki yine bir kadın yönetici alıyor. Ancak bu kadın yönetici sayısının yine azalacağını gösteriyor. 1988 yılında Apple'a katılan ve şimdilerde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürüten Deirdre O’Brien, bu görevin yanı sıra Ahrendt'in unvanını da alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.