İnternet hızınızı test etmeniz için en iyi 10 servis

İnternet hızınızı test etmenize imkan tanıyan en iyi 10 servise yakından bakıyoruz.
İnternet hızınızı test etmeniz için en iyi 10 servis

31 Aralık 2018 tarihinde ülkemizde uygulanan Adil Kullanım Kotası (AKK) / Adil kullanım noktası (AKN) olarak adlandırılan uygulamanın sonlandırıldığını sizlere aktarmıştık. Bildiğiniz üzere AKN uygulamasında belli bir kotayı aştığınız anda internet hızınız ciddi anlamda düşüyordu.

Bu uygulamanın kalkması ile birlikte daha pahalı internet tarifeleri kullanmak zorunda kaldık fakat artık daha yüksek ve dönem içinde düşmeyen internet hızlarına sahibiz. Fakat hala bu internet hızlarının stabil olmadıklarını da ekleyelim. Buradaki asıl sorun ise internet sağlayıcılarının bulunduğunuz lokasyona göre farklı internet hızları verebilmeleri.

Maalesef bulunduğunuz nokta ile doğru orantılı olarak söz verilen internet hızlarını alamadığını durumlarla karşılaşmak mümkün. Bu durumun önüne geçmek için ise internet hızınızı test etmenize olanak tanıyan servisleri kullanmak mümkün. Bu haberimizde internet hızınızı test etmenize imkan tanıyan en iyi 10 servise yakından bakacağız.

BTK Hız Testi

Listedeki diğer çözümlerin aksine yerli bir servis olarak karşımıza çıkan BTK Hız Testi, adından da anlaşılabileceği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bir çözümü. Hem Android hem de iOS platformlarında mevcut olan BTK Hız Testi, anlık gecikme (ms) süresi, veri yükleme (upload-Mbps) ve veri indirme (download-Mbps) hız değerlerini ölçebiliyor.

Ookla Speedtest

İnternet dünyasının en çok bilinen test servislerinden olan Ookla Speedtest, hem web sitesi üzerinden hem de uygulamaları üzerinden internet hızınızı kontrol etmenize olanak tanıyor. Kolay kullanımı ve sadece arayüzü ile dikkatleri çeken Ookla Speedtest, ülkemizin için en stabil sonuçları veren servislerin başında yer alıyor. Ookla Speedtest'in Android, iOS ve Mac platformları için uygulamalara sahip olduğunu da ekleyelim.

SpeedSmart

Tıpkı Ookla Speedtest servisi gibi mobil uygulama desteğine de sahip olan SpeedSmart, sunduğu HTML5 seçeneği ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Daha önce yaptığınız test sonuçlarını da mobil uygulaması aracılığı ile kullanıcısına sunan SpeedSmart, hem iOS hem de Android platformunda ücretsiz olarak mevcut durumda.

Speed Check

SpeedSmart'a oranla daha sade bir servis olan Speed Check & WiFi Finder, upload ve download hızlarını basit bir şekilde kullanıcılarına sunuyor. Tamamen ücretsiz olan Speed Check & WiFi Finder servisi hem Android hem de iOS platformlarında da mevcut.

Xfinity Speed Test

Web sitesi tabanlı bir servis olan Xfinity Speed Test, internet hızınızı ölçmeniz için oldukça başarılı bir uygulama. Herhangi bir mobil uygulama desteğine sahip olamayan Xfinity Speed Test servisinin internet sağlayıcısı olan Comcast'ın bir ürünü olduğunu da belirtelim.

Fast.com

Ookla Speedtest ile birlikte günümüzün en çok kullanılan internet hızı test servislerinden biri olan Fast.com, temelde Netflix tarafından sunulan bir servis. Netflix platformunda internetinizi test etmek istediğinizde otomatik olarak Fast.com'a yönlendirileceğinizi de belirtelim. Sadece web tabanlı bir servis de olmayan Fast.com, mobil uygulama desteğine de sahip durumda.

Cox Internet Speed Test

ABD merkezli Cox Communications şirketinin bir servisi olarak karşımıza çıkan Cox Internet Speed Test, ping, jitter, upload ve download hızları ile ilgili bilgiler veriyor.

Meteor

Android platformu için oldukça popüler bir servis olan Meteor, mobil uygulama üzerinden internet hızını test etmek isteyen kullanıcılar için oldukça başarılı bir alternatif. İnternetinizin kalitesi ve hızı ile ilgili bilgiler paylaşan Meteor uygulamasını Android için buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

SpeedOf.Me

Oldukça kötü bir arayüze ve tasarıma sahip olsa da internet kaliteniz ile ilgili oldukça detaylı bilgiler sunan SpeedOf.Me, web tabanlı bir internet hızı test servisi. Hem Flash hem de HTML5 ile kullanılabilen SpeedOf.Me, sunduğu detaylı bilgiler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

OpenSpeedTest

Listemizin en hızlı servislerinden biri olan OpenSpeedTest, oldukça hızlı bir deneyim sunuyor. Tasarıma anlamında rakiplerinin oldukça gerisinde olan OpenSpeedTest, sunduğu test hızı ile ön plana çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.